Ο Φίλος μου το Ρομπότ

3

Χωρίς διαλόγους, το μινιμαλιστικό animation ψηλαφεί γλυκόπικρα την έννοια του εφήμερου και τις αντιφάσεις μιας φιλίας, εκπλήσσοντας ευχάριστα.

Ο Φίλος μου το Ρομπότ κριτική

Σε μια εκδοχή της 80s Νέας Υόρκης όπου τα ζώα κυκλοφορούν σαν άνθρωποι, ένας σκύλος γίνεται κολλητός φίλος με ένα ανδροειδές, εκπληρώνοντας την επιθυμία του για συντροφιά. Σύντομα, ωστόσο, οι δυο τους ανακαλύπτουν τις προκλήσεις της μοναξιάς εξαιτίας ενός λάθους που τους χωρίζει για μήνες.

Ο Πάμπλο Μπέργκερ ("Blancanieves") υιοθετεί έναν αυστηρό μινιμαλισμό, βασιζόμενος στον λιτό σχεδιασμό και την πλήρη απουσία διαλόγων, θέλοντας να επιτρέψει στα συναισθήματα να αναβλύσουν. Δύσκολη αποστολή, στην οποία επιτυγχάνει, παρά ορισμένες εύκολες σεναριαρικές αποφάσεις, καθώς ψηλαφεί γλυκόπικρα την έννοια του εφήμερου και τις αντιφάσεις μιας φιλίας, εκπλήσσοντας ευχάριστα με τη ματιά του. Αυτή, με τη σειρά της, προσθέτει ποιότητες ρεαλισμού σε ένα φιλμ που δεν φοβάται να μιλήσει στο νεανικό κοινό για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Ισπανία, Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Φίλος μου το Ρομπότ

Robot Dreams
3
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 102 '
  • Πάμπλο Μπέργκερ

Ένας σκύλος και ένα ανδροειδές γίνονται κολλητοί, ωστόσο ξαφνικά οι δυο τους καλούνται να επιβιώσουν χωριστά, εξαιτίας ενός λάθους που τους απομακρύνει για μήνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι κωμωδίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Rom com, χιούμορ μαύρο ή πικρό και όλα τα feelgood φιλμ που βρίσκουμε στις μαρκίζες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2025

Θυμάστε τη φάση που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε ταινία;

Στα ‘00s μια κομεντί από την Αγγλία έσκισε ταμεία, καρδιές και… δίχτυα χρησιμοποιώντας το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή.

Ασιατικό horror, Κάρπεντερ και φρέσκο σινεμά τρόμου στο 10ο Horrorant

Ανακαλύψτε το πλούσιο πρόγραμμα του επετειακού φεστιβάλ που αποθεώνει το σινεμά είδους.

Μια ελληνική VR συμπαραγωγή διαγωνίζεται στις Κάννες

Η ταινία εικονικής πραγματικότητας "The Exploding Girl" συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα Immersive της Κρουαζέτ.

Οι ταινίες που βλέπουμε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος"

Με θέμα "Σύνορα και Σκιές", το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων του κινηματογράφου και να αναδείξει τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, τον ρόλο της τέχνης και τη ματιά σπουδαίων δημιουργών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (1-7/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ανακαλύψτε τα φιλμ με τα οποία καλωσορίζουμε το άνοιγμα των θερινών σινεμά.