Ο Τελευταίος Στρατιώτης

2

Ένας λιγομίλητος, μα εκφραστικός Πιρς Μπρόσναν καθοδηγεί ένα ζεστών συναισθημάτων road movie, το οποίο δεν πατά ποτέ το γκάζι και κρατιέται πεισματικά στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

O telefteos stratiotis

Το 2014, ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Μπέρναρντ Τζόρνταν το έσκασε από ένα γηροκομείο του Έσεξ και ταξίδεψε ως τη Γαλλία για να παραβρεθεί στην 70ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία. Η ιστορία του, η οποία θυμίζει τον "Εκατοντάχρονο που Πήδηξε Από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε" (2013), γέννησε δύο φετινές ταινίες, με το "The Great Escaper" του Όλιβερ Πάρκερ και πρωταγωνιστές τους Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον να ακολουθεί πιστότερα τα γεγονότα από τη βερσιόν του τηλεοπτικού σκηνοθέτη Τέρι Λόαν και του σεναριογράφου του Κέβιν Φιτζπάτρικ.


Εδώ ο 92χρονος Άρτι Κρόφορντ ξεκινάει πέντε χρόνια αργότερα από τη Βόρεια Ιρλανδία, για να φτάσει στην παραλία Ομάχα, ερμηνευμένος από έναν λιγομίλητο, μα εκφραστικό και πειστικό Πιρς Μπρόσναν. Παντελώς προβλέψιμα τόσο τα εμπόδια και οι χαρακτήρες που θα βρεθούν στο δρόμο του όσο και οι αποκαλύψεις για το τραυματικό παρελθόν του, σε ένα τηλεοπτικών προδιαγραφών και ζεστών συναισθημάτων road movie, που κινείται αργά και σταθερά στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τελευταίος Στρατιώτης

The Last Rifleman
2
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Τέρι Λόαν

Ένας 92χρονος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το σκάει από το γηροκομείο του στην Βόρειο Ιρλανδία και ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι μέχρι τις γαλλικές ακτές για να παραβρεθεί στην 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η ιστορία της Ιωνιδείου Σχολής ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη με ελεύθερη είσοδο

Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ιστορικά τεκμήρια και μαρτυρίες αποφοίτων και εκπαιδευτικών, αναδεικνύεται η προσφορά της Σχολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/09/2026

"Σινεμά Ξανά" με πάνω από 50 σημαντικές ελληνικές ταινίες

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει έναν κύκλο προβολών περισσότερων από 50 σημαντικών ταινιών σε 8 πόλεις της Ελλάδας με σύνθημα "Το ελληνικό σινεμά όπως δεν το έχεις ξαναδεί".

Αυτή την Τετάρτη βλέπουμε δωρεάν τρεις ταινίες της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Το "The Deer Club" του KINO Athens προβάλλει αυτή την Τετάρτη 16/9 τρεις βραβευμένες μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, παρουσία της ίδιας και της δημιουργικής της ομάδας.

Ελληνικό box office: Η "Οδύσσεια" ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο εισιτήρια!

Το ομηρικό έπος του Κρίστοφερ Νόλαν έσπασε τελικά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου θεατών και έγινε η εμπορικότερη ξενόγλωσση ταινία της τελευταίας εικοσαετίας στη χώρα μας.

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μπορεί ο Αύγουστος να εφυγε αλλά τα θερινά σινεμά εξακολουθούν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Νέο "Resident Evil", Ιζαμπέλ Ιπερ, Λέα Σεϊντού κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (17-23/09)

Σινέ Φιλοθέη x Armando Pizzeria: Ένα event που βγάζει γλώσσα στο VAR

Το Σινέ Φιλοθέη λέει "καλή φάση για gathering", με αφορμή το The Match - Σχολιασμός από Μάκη Παπασημακόπουλο και Γιώργο Λέντζα, πίτσα από το Armando.