Σιωπηλή Οργή

Μια μονοδιάστατη και ωραιοποιημένα βίαιη περιπέτεια εκδίκησης χορογραφείται χωρίς στάλα αληθοφάνειας και χωρίς καθόλου διαλόγους.

Siopili orgi

Μία εικοσαετία μετά τη sci-fi "Αποζημίωση" (2003), ο Τζον Γου ("Αδίστακτα Πρόσωπα", "Επικίνδυνη Αποστολή 2") αφήνει την Κίνα και επιστρέφει στο Χόλιγουντ για ακόμα ένα action movie με προσχηματική πλοκή και μια αφηγηματική πρόκληση – ο συνδυασμός που του αρέσει. Ο Γκόντλοκ είναι ένας οικογενειάρχης ο οποίος χάνει τον μικρό του γιο σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μέλη συμμοριών, ενώ ο ίδιος τραυματίζεται σοβαρά. Επιζεί ως εκ θαύματος και επιστρέφει στη γυναίκα του έχοντας χάσει τη φωνή του. Χωρίς άλλο σκοπό στη ζωή του πλέον, προετοιμάζει μεθοδικά για έναν ολόκληρο χρόνο την αιματηρή εκδίκησή του.


Το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της μονοδιάστατης και ωραιοποιημένα βίαιης περιπέτειας εκδίκησης είναι ότι κατά τη διάρκειά της δεν ακούγεται ούτε ένας διάλογος! Δεν υπάρχει, φυσικά, ούτε στάλα αληθοφάνειας στα όσα συμβαίνουν, δηλαδή απανωτές μπουνιές, κλοτσιές, πυροβολισμοί και μαχαιρώματα, με τον Γου να χορογραφεί αλά "John Wick" (από την ίδια ομάδα παραγωγών) ένα θεαματικό πανηγύρι οργισμένης φασιστικής δικαίωσης.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Σιωπηλή Οργή

Silent Night
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 104 '
  • Τζον Γου

Ένας πατέρας που χάνει τον μικρό του γιο σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μέλη συμμοριών, ενώ ο ίδιος τραυματίζεται σοβαρά, ετοιμάζει μεθοδικά την αιματηρή εκδίκησή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες των 83ων Χρυσών Σφαιρών

Ο Πολ Τόμας Άντερσον κερδίζει τη "Μία Μάχη Μετά την Άλλη", καθώς η ταινία του συγκέντρωσε εννιά συνολικά υποψηφιότητες. Ακολουθούν "Συναισθηματική Αξία" και "Αμαρτωλοί", ενώ τρεις απέσπασε η λανθιμική "Βουγονία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/12/2025

Οι προβολές του CineFIX επιστρέφουν στο ΕΜΣΤ

Βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και μία βραδιά με βουβό κινηματογράφο θα απολαύσουμε στο Μουσείο.

Ιάκωβε Σκενδερίδη, τι πρέπει να παρακολουθήσουμε στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Ο Επικεφαλής Συντονισμού Προγράμματος, επιμελητής και προγραμματιστής του φεστιβάλ μας προτείνει τις δράσεις και προβολές που δεν πρέπει να χάσουμε για τις επόμενες πέντε μέρες του ΦΠΚΑ.

Τι σημαίνει για εμάς το μονοπώλιο του Netflix;

Η πρόταση αγοράς της Warner Bros. από τη streaming πλατφόρμα έχει αναστατώσει τον κινηματογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά, περισσότερο απ' όλους, θα επηρεάσει τους απλούς χρήστες.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/12

Αέρας Βερολίνου, ο νέος Όσγκουντ Πέρκινς και χριστουγεννιάτικες ιστορίες και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.

7 ελληνικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Κωμικές, δραματικές ή αμιγώς γιορτινές, αυτές είναι μερικές από τις ελληνικές παραγωγές που προσπάθησαν να αποτυπώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Όλα όσα θα δούμε στο Athens Short Film Festival

Το φεστιβάλ έρχεται με επτά διαφορετικές θεματικές και 45 μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο.