Παιχνίδια Θανάτου

0,5

Ανερμάτιστη ταινία υπερφυσικού τρόμου, στην οποία δεν λειτουργούν ούτε οι στοιχειώδεις συμβάσεις του είδους.

Pexnidia thanatou

Γνωστό για τις διαβόητες δίκες μαγισσών του 1692, το Σάλεμ της Μασαχουσέτης προσφέρει το ιδανικό φυσικό και ιστορικό ντεκόρ για τις περιπέτειες ενός καταραμένου μαχαιριού, το οποίο μαζί με τον αιμοδιψή δαίμονα που το συνοδεύει διασχίζει τους αιώνες και στοιχειώνει τον εκάστοτε κάτοχό του. Οι ιστορίες περί μαγείας ήταν και είναι αληθινές λοιπόν, σύμφωνα με το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Έρεν Τζελέμπογλου και Άρι Κόστα, στο οποίο ο Τζόνα, ο μικρός γιος μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, ανακαλύπτει ένα κρυμμένο μαχαίρι που τον "καλεί", παρασύροντάς τον σε δολοφονικά παιχνίδια.


Στη μέση θα μπει ο μεγαλύτερος αδελφός του, η αδελφή του, ένας ρέμπελος θείος και μια παρέα εφήβων, θύτες και θύματα μιας δαιμονικής πλεκτάνης και μιας ανερμάτιστης ταινίας υπερφυσικού τρόμου στην οποία δεν λειτουργούν ούτε οι στοιχειώδεις συμβάσεις του είδους. Λίγα τα αποτελεσματικά jump scares, αχρείαστη αφήγηση off, δωρεάν γοτθική ατμόσφαιρα και μια μαρτυρικά ανέμπνευστη πλοκή που κορυφώνεται με αφέλεια, αφήνοντας την αίσθηση μιας αφόρητα διεκπεραιωτικής –σεναριακά, σκηνοθετικά και ερμηνευτικά– αγγαρείας.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδάς. 2023. Διάρκεια: 76΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Παιχνίδια Θανάτου

All Fun and Games
0,5
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 76 '
  • Έρεν Τζελέμπογλου

Ο μικρός γιος μιας δυσλειτουργικής οικογένειας από το Σάλεμ ανακαλύπτει ένα καταραμένο μαχαίρι, το οποίο παρασύρει τον κάτοχό του σε ένα θανάσιμο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.