Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι;

3

Η πιο γλυκιά ωδή στον χάρτινο κόσμο δύο σπουδαίων δημιουργών κόμικς και στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ο Μικρός Νικόλας animation

Ένας από τους πλέον αγαπητούς λογοτεχνικούς χαρακτήρες, ο Μικρός Νικόλας έχει εμφανιστεί πολλάκις στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, το animation των Αμαντίν Φρεντόν και Μπενζαμέν Μασούμπρ καταφέρνει να αποδώσει υπό ένα πρωτότυπο πρίσμα τον κόσμο του σκανταλιάρη ήρωα.

Η ταινία τοποθετείται το 1955, όταν στο Παρίσι οι Ρενέ Γκοσινί και Ζαν-Ζακ Σεμπέ σχεδιάζουν τον σκανταλιάρη Νικόλα, ο οποίος ξεπηδά από το χαρτί έτοιμος να ζήσει μοναδικές περιπέτειες. Το σκηνοθετικό δίδυμο συνδέει γλυκά τα προσωπικά βιώματα των καλλιτεχνών με την έμπνευση πίσω από τα έργα τους, ενώ παράλληλα αποδίδει με ξένοιαστο ύφος τις ιστορίες τους. Παρά το γεγονός πως η αφηγηματική ασφάλεια κυριαρχεί του δημιουργικού ρίσκου, αυτή παραμένει η πιο ουσιώδης και τρυφερή κινηματογραφική στιγμή του Μικρού Νικόλα που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό.

Γαλλία, Λουξεμβούργο, Καναδάς. 2022. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι;

Le Petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on Attend pour Etre Heureux?
3
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 82 '
  • Αμαντίν Φρεντόν

Στην καρδιά του Παρισιού, οι Ρενέ Γκοσινί και Ζαν-Ζακ Σεμπέ σχεδιάζουν έναν νέο ήρωα, τον Μικρό Νικόλα, ο οποίος ξεπηδά από το χαρτί και είναι έτοιμος να ζήσει μοναδικές περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.