The Royal Hotel

3

Ολοκληρωμένο, πραγματικά αγωνιώδες σασπένς θρίλερ, που φορτίζεται από τη βία του ανδρικού βλέμματος, αλλά αδυνατεί να σμιλέψει ένα ικανοποιητικά απειλητικό «τέρας».

The Royal Hotel κριτική

Μία από τις πιο ταλαντούχες και ανερχόμενες δημιουργούς της Αυστραλίας, η Κίτι Γκριν, κάνει υποβλητικό σινεμά που τοποθετεί στο επίκεντρο τις σκοτεινότερες πτυχές της γυναικείας εμπειρίας. Είτε πρόκειται για ντοκιμαντέρ ("Ukraine Is not a Brothel") είτε για μυθοπλασία – όπως το εξαιρετικό ντεμπούτο της "The Assistant", το μοναδικό μοντέρνο φιλμ που κατάφερε να αποδώσει με όρους θρίλερ τη σεξιστική καταπίεση που βιώνει μια υπάλληλος στο χώρο εργασίας της, ενώ ταυτόχρονα αφηγείται μια ιστορία με σαφείς υπαινιγμούς στην περίπτωση του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Παρόμοιες ανησυχίες διατρέχουν το "Royal Hotel", ένα καθαρόαιμο θρίλερ αυτήν τη φορά, στο οποίο δύο φίλες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία πιάνουν προσωρινά δουλειά σε ένα απομονωμένο μπαρ. Ωστόσο εκεί αντιμετωπίζουν μια απρόσμενη αφιλοξενία, τη στιγμή που οι θαμώνες του μαγαζιού δεν αργούν να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την προσοχή τους.

Λίγες μπορούν να ξέρουν καλύτερα από μια σερβιτόρα ή μια μπαρτέντερ τι σημαίνει αντικειμενοποίηση του σώματός σου όταν σε κοιτούν με επιθετικά λάγνο βλέμμα δεκάδες ανδρικά μάτια και αυτή η παραβιαστική αίσθηση φορτίζει το διαπεραστικό σασπένς της ταινίας. Η Γκριν, φυσικά, προσθέτει επίπεδα στην αφήγησή και στους χαρακτήρες της, καθώς η μία ηρωίδα είναι τρομερά επιφυλακτική με τους πελάτες ενώ η άλλη απολαμβάνει την έλξη που δημιουργεί, με τη σκηνοθέτρια να αποφεύγει να απεικονίσει το (στρέιτ) σεξουαλικό παιχνίδι ως κάτι εγγενώς επικίνδυνο. Εκείνο που λείπει από το, κατά τα άλλα, ολοκληρωμένο φιλμ είναι η πληρέστερη γραφή του τελικού ανταγωνιστή. Το συμβολικό τέρας είναι η πατριαρχία, όμως το κινηματογραφικό όφειλε να είναι πιο απειλητικό και όχι απαραίτητα ενσωματωμένο σε ένα πρόσωπο.

2023. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: THE FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

The Royal Hotel

3
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 91 '
  • Κίτι Γκριν

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, δύο φίλες πιάνουν προσωρινά δουλειά σε ένα απομονωμένο μπαρ στην καρδιά της αυστραλιανής ερήμου, όπου συναντούν μια ανεξήγητη αφιλοξενία και δεκάδες θαμώνες που διεκδικούν έντονα την ερωτική προσοχή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.