Το Τέλειο Γεύμα

2

Πληροφοριακό ντοκιμαντέρ για τα πολλαπλά οφέλη του υγιεινού διαιτολογίου.

Το Τέλειο Γεύμα κριτική @Manolis Mathioudakis

Οι περισσότεροι, τουλάχιστον στη χώρα μας, γνωρίζουν πως η μεσογειακή διατροφή και ειδικά η κρητική κουζίνα είναι μια από τις πιο υγιεινές παγκοσμίως. Σε τι ακριβώς, όμως, οφείλονται τα πολλαπλά πλεονεκτήματά της και από ποιες παθήσεις μπορεί να μας προστατεύσει;

Το πληροφοριακό ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη είναι στοχευμένο, σκηνοθετημένο με φροντίδα και αποτελεσματικά επιμορφωτικό (ειδικά για το νεανικό κοινό). Μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο ως τον ευρωπαϊκό Βορρά και τις ΗΠΑ, δίνοντας το λόγο σε επιστήμονες της υγείας, σεφ, αγρότες, αλλά και απλούς ανθρώπους της υπαίθρου. Έτσι, προσωπικές μαρτυρίες και μακροχρόνιες έρευνες συγκλίνουν στα οφέλη του υγιεινού διαιτολογίου, εστιασμένα στην αποδεδειγμένη προστασία την οποία παρέχει απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ.

Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία. 2023. Διάρκεια: 72΄. Διανομή: CINE DOC.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τέλειο Γεύμα

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2023
  • Διάρκεια: 72 '
  • Αλέξανδρος Μερκούρης

Επιστήμονες της υγείας και σεφ αναλύουν τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"In Anticipation": Οι καλλιτέχνες έρχονται αντιμέτωποι με το δημιουργικό τους ένστικτο

Η Ταινιοθήκη μαζί με το Flux Laboratory Athens φέρνουν, σε πρώτη προβολή, τη νέα ταινία του Αυρήλιου Καρακώστα.

21/09/2023

Ράδιο Μετρονόμ

Μια ιστορία αγάπης και μια άλλη ενηλικίωσης δίνουν τα χέρια σε ένα βραβευμένο στις Κάννες κοινωνικό δράμα στην παράδοση της στιβαρής, ρεαλιστικής ρουμάνικης σχολής.

Κάρμεν

Η ιστορία του Προσπέρ Μεριμέ αναζητείται στα βάθη μιας ποζάτης και αυτάρεσκης μείξης βιντεοκλίπ, μοντέρνου μιούζικαλ και παλιομοδίτικου μελοδράματος.

Οι Αναλώσιμοι 4

Η φτήνια της παραγωγής, ο σεναριακός αχταρμάς και η αφηγηματική αναληθοφάνεια βγάζουν μάτι, μιας και η συνταγή της χαβαλεδίτζιδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον ανυπόφορα βασανιστική.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

Δακρύβρεχτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες, επιτηδευμένο από το πρώτο έως το τελευταίο πλάνο.

Γελώντας στο Αφγανιστάν

Το γέλιο μπορεί να σώσει τον κόσμο; Ένα ουμανιστικό σινε-χρονικό που δεν φοβάται να "λερώσει τα χέρια του" αναζητάει τις απαντήσεις της ιστορίας, της πολιτικής και της τέχνης.

Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους

Πολύχρωμη οικολογική παραβολή με ζωηρό σκίτσο και γεμάτη φολκλορικά ουκρανικά τραγούδια.