Οι Αχώριστοι

2,5

Το «Toy Story» συναντά το μύθο του Δον Κιχώτη σε ένα animation με τσαχπινιά και πλάκα, αλλά και γερές δόσεις προβλεψιμότητας.

Οι Αχώριστοι κριτική

Τι θα μπορούσε, άραγε, να σμίξει μια μαριονέτα Δον Κιχώτη και ένα λούτρινο σκυλάκι που τραγουδάει χιπ χοπ; Η ανάγκη τους για περιπέτεια, φυσικά, η οποία εκτυλίσσεται ξέφρενα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, δοκιμάζοντας τα όρια της φιλίας τους, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενους εχθρούς και εμπόδια.

Καλοσχεδιασμένο όσο και αγαθό animation, με μια σκηνή-αναφορά στο "John Wick"(!), το οποίο βοηθά να προσπεραστούν οι στιγμές ετεροντροπής (βλ. μουσικές σκηνές του... DJ Doggie Dog) χάρη στην τσαχπινιά και την πλάκα του. Ωστόσο, δεν αποφεύγεται η ροπή στην προβλεψιμότητα, με αποτέλεσμα η παντελής απουσία εκπλήξεων να "κόβει" τη δυναμική μιας ταινίας φτιαγμένης για τη φαντασία λιλιπούτειων θεατών.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Ισπανία. 2023. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Αχώριστοι

The Inseparables
2,5
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ζερεμί Ντεγκρουσόν

Μια μαριονέτα κάνει την επανάστασή της και αποφασίζει να ζήσει μια περιπέτεια στον κόσμο των ανθρώπων, έχοντας ως απρόσμενη συντροφιά ένα λούτρινο σκυλάκι που τραγουδάει χιπ χοπ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.