Οι Αχώριστοι

2,5

Το «Toy Story» συναντά το μύθο του Δον Κιχώτη σε ένα animation με τσαχπινιά και πλάκα, αλλά και γερές δόσεις προβλεψιμότητας.

Οι Αχώριστοι κριτική

Τι θα μπορούσε, άραγε, να σμίξει μια μαριονέτα Δον Κιχώτη και ένα λούτρινο σκυλάκι που τραγουδάει χιπ χοπ; Η ανάγκη τους για περιπέτεια, φυσικά, η οποία εκτυλίσσεται ξέφρενα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, δοκιμάζοντας τα όρια της φιλίας τους, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενους εχθρούς και εμπόδια.

Καλοσχεδιασμένο όσο και αγαθό animation, με μια σκηνή-αναφορά στο "John Wick"(!), το οποίο βοηθά να προσπεραστούν οι στιγμές ετεροντροπής (βλ. μουσικές σκηνές του... DJ Doggie Dog) χάρη στην τσαχπινιά και την πλάκα του. Ωστόσο, δεν αποφεύγεται η ροπή στην προβλεψιμότητα, με αποτέλεσμα η παντελής απουσία εκπλήξεων να "κόβει" τη δυναμική μιας ταινίας φτιαγμένης για τη φαντασία λιλιπούτειων θεατών.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Ισπανία. 2023. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Αχώριστοι

The Inseparables
2,5
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ζερεμί Ντεγκρουσόν

Μια μαριονέτα κάνει την επανάστασή της και αποφασίζει να ζήσει μια περιπέτεια στον κόσμο των ανθρώπων, έχοντας ως απρόσμενη συντροφιά ένα λούτρινο σκυλάκι που τραγουδάει χιπ χοπ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Kino Athens 2025 τιμά τη Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Η νέα ταινία της Χιλιανής σκηνοθέτιδας "Limpia" είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο Netflix.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Ελληνικό box office: Πόσοι θεατές σήκωσαν το "Νεκρό Τηλέφωνο 2";

Ο Ίθαν Χοκ επέστρεψε ως τρομακτικός "Αρπαχτής" και κέρδισε εύκολα τις εντυπώσεις, σε αντίθεση με τη συνεργασία Τζούλια Ρόμπερτς - Λούκα Γκουαντανίνο, η οποία απογοήτευσε.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Mr. Scorsese" επιλέγουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Αμερικανικού σκηνοθέτη.

Οι πολυβραβευμένες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Χρυσοί Φοίνικες, Όσκαρ και τίτλοι που σάρωσαν διεθνή φεστιβάλ μαζί με πολλά ακόμα διακριμένα φιλμ που παίζονται στις σκοτεινές αίθουσες.

Ο Άντρες Βέγιελ έκανε ένα ντοκιμαντέρ για το ναζισμό, το σινεμά και το σκότος της Λένι Ρίφενσταλ

Μία από τις πιο ξεχωριστές ταινίες της χρονιάς ρίχνει φως στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητα μιας δημιουργού που άλλαξε το ρου της κινηματογραφικής ιστορίας.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους κινηματογραφόφιλους να παρακολουθήσουν τις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες του φετινού προγράμματος στον κινηματογράφο Ίριδα.