Η Καλόγρια II

1,5

Σκοτεινά δωμάτια, πόρτες που τρίζουν, κόκαλα που τσακίζουν και κάθε λογής χιλιοφορεμένο horror κλισέ «στοιχειώνουν» ένα αχρείαστο σίκουελ.

Η Καλόγρια II κριτική

Γαλλία, δεκαετία ’50. Μια σειρά ακραίων όσο και ανεξήγητων δολοφονιών σε εκκλησίες και μοναστήρια υποχρεώνουν την Εκκλησία να αναλάβει δράση. Καλούν, τότε, τη μοναχή Αϊρίν να διαλευκάνει την υπόθεση, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως επέστρεψε μια σατανική ύπαρξη – εκείνη της δαιμονισμένης καλόγριας Βάλακ, την οποία η Αϊρίν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Τα 365 εκατομμύρια δολάρια που ανέλπιστα απέσπασε στο παγκόσμιο box office η πρώτη "Καλόγρια" (2018), ξεπερνώντας μάλιστα σε εισπράξεις κάθε άλλη ταινία από το franchise του "Καλέσματος", οδήγησαν σε αυτό το αναπόφευκτο –με οικονομικούς όρους–, αλλά παντελώς αχρείαστο –με καθαρά κινηματογραφικούς– σίκουελ. Σκοτεινά δωμάτια, πόρτες που τρίζουν, κόκαλα που τσακίζουν και κάθε λογής χιλιοφορεμένο horror κλισέ "στοιχειώνουν" την παραγωγή, η οποία θυμίζει περισσότερο κρυφτό σε escape room πάρα αγωνιώδη ταινία τρόμου. Μοναδική έκλαμψη αυθεντικότητας του σκηνοθέτη Μάικλ Τσάβες ("Η Κατάρα της Γιορόνα") η σκηνή στην οποία η Βάλακ αποκαλύπτεται στην Αϊρίν μέσα από τις σελίδες περιοδικών που βρίσκονται κρεμασμένα σε ένα κιόσκι. Μια πραγματικά αξιομνημόνευτη στιγμή, που χάνεται μέσα στην ακατάσχετη φλυαρία του υπόλοιπου φιλμ.

Αγγλία, ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καλόγρια ΙΙ

The Nun II
1,5
  • Τρόμου
  • 20223
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μάικλ Τσάβες

Έπειτα από μια σειρά ακραίων δολοφονιών σε εκκλησίες και μοναστήρια, η μοναχή Αϊρίν αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση που μοιάζει να έχει το στίγμα της δαιμονισμένης καλόγριας Βάλακ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα highlights του Animasyros 2023

Καθώς ετοιμάζουμε βαλίτσες για τη μεγάλη γιορτή του animation στην Ερμούπολη, σταχυολογούμε όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2023

Μια διαφορετική προβολή της "Λάμψης" του Κιούμπρικ

Με αφορμή τη μετάφραση ενός διάσημου βιβλίου του Μαρκ Φίσερ, τα θερινά Παναθήναια φιλοξενούν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό event.

Ράδιο Μετρονόμ

Μια ιστορία αγάπης και μια άλλη ενηλικίωσης δίνουν τα χέρια σε ένα βραβευμένο στις Κάννες κοινωνικό δράμα στην παράδοση της στιβαρής, ρεαλιστικής ρουμάνικης σχολής.

Κάρμεν

Η ιστορία του Προσπέρ Μεριμέ αναζητείται στα βάθη μιας ποζάτης και αυτάρεσκης μείξης βιντεοκλίπ, μοντέρνου μιούζικαλ και παλιομοδίτικου μελοδράματος.

Οι Αναλώσιμοι 4

Η φτήνια της παραγωγής, ο σεναριακός αχταρμάς και η αφηγηματική αναληθοφάνεια βγάζουν μάτι, μιας και η συνταγή της χαβαλεδίτζιδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον ανυπόφορα βασανιστική.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

Δακρύβρεχτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες, επιτηδευμένο από το πρώτο έως το τελευταίο πλάνο.

Γελώντας στο Αφγανιστάν

Το γέλιο μπορεί να σώσει τον κόσμο; Ένα ουμανιστικό σινε-χρονικό που δεν φοβάται να "λερώσει τα χέρια του" αναζητάει τις απαντήσεις της ιστορίας, της πολιτικής και της τέχνης.