Η Μικρή Εξωγήινη

2,5

Παρότι περισσότερο επεξηγηματικό απ’ όσο χρειάζεται, αυτό το καλόκαρδο animation επιτυγχάνει στο να εκφέρει τρυφερά το εύστοχο μήνυμά του.

Η Μικρή Εξωγήινη κριτική

Την ώρα που οι γονείς του ετοιμάζονται να πάρουν διαζύγιο, ο μικρός Άλαν βρίσκει τον εαυτό του σε μια αναπάντεχη περιπέτεια, όταν εμφανίζεται στο διάβα του ένα εξωγήινο πλάσμα, το οποίο χρειάζεται βοήθεια για να επιστρέψει στον πλανήτη του.

Παρόλο που επεξηγείται περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, το καλόκαρδο μήνυμα στον πυρήνα του animation, που αφορά την επούλωση των τραυμάτων και τη συμφιλίωση με τα καλά κρυμμένα συναισθήματα, εκφέρεται όσο ανάλαφρα και τρυφερά χρειάζεται για να αγγίξει το προεφηβικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ταιριαστή, επίσης, η αλληγορικά στημένη sci-fi οδύσσεια των μικρών ηρώων, η εικονογραφία της οποίας βοηθά να προσπεραστούν τα σποραδικά φάλτσα αστεία (πόσο να γελάσεις πια με ένα δυσκοίλιο σκυλάκι;).

Δανία. 2022. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μικρή Εξωγήινη

Lille Allan - Den Menneskelige Antenne / The Little Alien
2,5
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 85 '
  • Αμάλιε Νέσμπι Φικ

Την ώρα που οι γονείς του ετοιμάζονται να πάρουν διαζύγιο, ο μικρός Άλαν βρίσκει τον εαυτό του σε μια αναπάντεχη περιπέτεια, όταν εμφανίζεται στο διάβα του ένα εξωγήινο πλάσμα το οποίο χρειάζεται βοήθεια για να επιστρέψει στον πλανήτη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο νεότερο θερινό σινεμά της Αθήνας, για προβολές κάτω από τον πλάτανο

Μια κυψέλη πολιτισμού που δε σταματά να ονειρεύεται και να μοιράζεται ιδέες και εμπειρίες. Φέτος, μετατρέπει μια όμορφη αυλή σε θερινό σινεμά, προσκαλώντας μας σε βραδιές ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2025

Τι νέο θα δούμε αυτό το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας σε open air και μη κινηματογράφους καθώς και ό,τι άλλο παίζει στις αίθουσες.

Το Stellar Gastro Cinema επιστρέφει ανανεωμένο και Almodóvarικά

Η επιστροφή του θερινού γαστρο-κινηματογραφικού κόνσεπτ γίνεται με την πολυβραβευμένη ταινία "Όλα για τη Μητέρα μου".

Η Νοεμί Μερλάν βγαίνει "στο μπαλκόνι" για τα γυναικεία δικαιώματα

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στις "Μπαλκονάτες", μια εκκεντρική και ανατρεπτική μαύρη κωμωδία πάνω στο αντρικό βλέμμα και τη σύγχρονη γυναικεία εικόνα.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (10-16/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 ταινίες που μυρίζουν καλοκαίρι

Οι ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες που η Αθήνα θα "βράζει".

To "The birthday party" με τον Γουίλεμ Νταφόε θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο

Από τον σκηνοθέτη του "Παράθυρο στη Θάλασσα", Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ, η νέα παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα κι έχει ελληνική παρουσία σε σενάριο και καστ κάνει ποδαρικό στο φεστιβάλ της Ελβετίας.