I Love Greece

1,5

Ενοχικό φολκλόρ ντύνει άτσαλα μια αμήχανη κομεντί που σχολιάζει κοινότοπα τα αδιέξοδα των σύγχρονων σχέσεων και λαϊκίστικα την οικονομικο-κοινωνική κρίση της «αθάνατης» Ελλάδας.

I love Greece

Όταν βρεθήκαμε στα βαθιά της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, υπήρξε κανείς ο οποίος αμφέβαλλε για το αν τελικά θα τα καταφέρναμε; Εμείς που "νικήσαμε ολόκληρη οθωμανική αυτοκρατορία", όπως λέει στην ταινία και ο Γάλλος σύζυγος της Μαρίνας, θα είχαμε θέμα με δυο τρία ευρω-μνημονιάκια;


Η πρωτοεμφανιζόμενη σεναριογράφος και σκηνοθέτρια Ναυσικά Γκερί-Καραμαούνας έχει ακλόνητη πίστη στους συμπατριώτες της και το δείχνει μέσα από τις περιπέτειες μιας οικογένειας, η οποία αντιμετωπίζει μια σειρά από αδιέξοδα. Αυτά θα αποκαλυφθούν όταν ο Ζαν και η Μαρίνα, ένας Γάλλος και μια Ελληνίδα, αποφασίσουν να έρθουν για διακοπές στη χώρα μας. Θα προσγειωθούν στην Αθήνα, όπου θα συναντήσουν τους γονείς και την αδελφή της Μαρίνας Λία, με το σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Θα πάρουν μια πρώτη γεύση από την οικονομικά στριμωγμένη εθνική μας υπερηφάνεια (το πατρικό σπίτι είναι προς πώληση) και θα ανακαλύψουν πολλά περισσότερα όταν βρεθούν όλοι μαζί –αντί για τη σύντομη ρομαντική απόδραση που είχαν σχεδιάσει οι δυο τους– στη Σέριφο για το γάμο ενός συγγενή τους.


Χωρίς καμία ειρωνική διάθεση, ο τίτλος της ταινίας αποκαλύπτει τις διαθέσεις μιας αμήχανης δραματικής(;) κομεντί που σχολιάζει κοινότοπα τα αδιέξοδα των σύγχρονων σχέσεων και λαϊκίστικα την οικονομικο-κοινωνική κρίση της "αθάνατης" Ελλάδας. Κι όπως η τελευταία πάντοτε τα φέρνει βόλτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έτσι και οι ρωγμές στην έγγαμη συμβίωση του Ζαν και της Μαρίνας, της Λίας και του Θανάση, αλλά και των γονιών των δύο αδελφών θα αποκαλυφθούν απειλητικές κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο, θα κλείσουν όμως το ίδιο εύκολα, μιας και με λίγη κατανόηση κάθε (ελληνικό) γαμήλιο εμπόδιο ξεπερνιέται μέσα σ’ ένα καλοκαίρι. Κι όλα αυτά σερβιρισμένα με μια αφινίριστη απλοϊκότητα (άπαντες στην οικογένεια μιλούν γαλλικά από Sorbonne B2 και πάνω) κι ένα ενοχικό φολκλόρ (σάουντρακ με Nana Mouskouri’s best και ζεϊμπεκιές της Στέισι Μάρτιν, αλλά ελάχιστα "ανοιχτά" πλάνα της Αθήνας ή της Σίφνου).

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

I Love Greece

1,5
  • Κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ναυσικά Γκερί-Καραμαούνας

Ο Ζαν και η Μαρίνα, ένας Γάλλος και μια Ελληνίδα, έρχονται για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Στην Αθήνα θα συναντήσουν την πληθωρική οικογένεια της τελευταίας και όλοι μαζί θα εξορμήσουν στη Σέριφο για το γάμο ενός συγγενή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το CineFIX του ΕΜΣΤ παρουσιάζει "Σινεμά για είδη συντροφιάς"

Θα προβληθούν πρόσφατες ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους που εξερευνούν τη ζωή των οικόσιτων ζώων σε επιμέλεια της Filipa Ramos, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο "Χταπόδι", το διαδικτυακό περιοδικό του μουσείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/06/2025

"Aftersun": Ένα βλέμμα στην αγάπη, την απουσία και τον πατέρα

Μέσα από τη ματιά ενός παιδιού, το φιλμ της Σάρλοτ Γουέλς προσεγγίζει το αίνιγμα της πατρικής φιγούρας.

"Marathon Man": Ένα σκοτεινό αριστούργημα του σινεμά στον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια

Μια βραδιά κινηματογραφικού σασπένς και ιστορικής μνήμης, με συζήτηση από τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου.

Ελληνικό box office: Ζόμπι εναντίον Pixar

Μια ταινία τρόμου και ένα animation κονταροχτυπήθηκαν για την εμπορική πρωτιά ενός ακόμα βραδυκίνητου τετραημέρου, με τις αίθουσες να περιμένουν τον Μπραντ Πιτ για να σανιδώσουν το γκάζι.

Ο Μίκης Θεοδωράκης στη μεγάλη οθόνη

Η Ταινιοθήκη και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με συναυλία και προβολή του θρυλικού "Αλέξη Ζορμπά" του Μιχάλη Κακογιάννη.

Χίτσκοκ, Γούντι Άλεν και κλασικό σινεμά στο 14ο Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι

Ο θεσμός που τιμά και αναδεικνύει τον κινηματογράφο ρεπερτορίου επιστρέφει για μια εβδομάδα γεμάτη πραγματικά ποιοτικούς τίτλους.

Οι 15 καλύτερες ταινίες με ζόμπι όλων των εποχών

Νεκροζώντανοι όλου του κόσμου ενωθείτε! Μια λίστα για το πιο σαρκοβόρο υποείδος στο σινεμά του τρόμου.