Resident Evil: Death Island

1

Ένα βιντεογκέιμ από το σύμπαν του «Resident Evil» εμπνέει μια κοινότοπη computer-animated περιπέτεια φαντασίας, αμήχανα μετέωρη ανάμεσα στο anime και μια μυθοπλαστική action movie.

Resident evil death island1

Διάσημο κινηματογραφικό franchise περιπετειώδους τρόμου, που έκανε σούπερ σταρ τη Μίλα Γιόβοβιτς, το "Resident Evil" βασίζεται στο ομώνυμο γιαπωνέζικο βιντεογκέιμ της CapCom, το οποίο πρωτολανσαρίστηκε μέσω του Playstation το 1996. Από τότε τα ψηφιακά ζόμπι έχουν επιτεθεί στην ανθρωπότητα δεκάδες φορές (142 εκατομμύρια πωληθείσες βιντεοκόπιες), με το "Death Island" να είναι το τέταρτο computer-animated φιλμ της σειράς, το οποίο μας μεταφέρει στο Σαν Φρανσίσκο του 2015. Εκεί, τρεις πράκτορες διαφορετικών κρατικών υπηρεσιών και μια εργαζόμενη σε ΜΚΟ ενάντια στη βιο-τρομοκρατία συναντιούνται στο Αλκατράζ, για να αντιμετωπίσουν μια θανάσιμη απειλή για τον πλανήτη.
Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κοινότοπη τρομο-περιπέτεια φαντασίας, αμήχανα μετέωρη ανάμεσα στο anime, που θα δικαιολογούσε όλη αυτήν τη στιλιζαρισμένη υπερβολή, και τη στοιχειώδη στιβαρότητα μιας μυθοπλαστικής action movie.

Ιαπωνία. 2023. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Resident Evil: Death Island

1
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 87 '
  • Εϊτσίρο Χασούμι

Τρεις πράκτορες διαφορετικών κρατικών υπηρεσιών και μια εργαζόμενη σε ΜΚΟ ενάντια στη βιο-τρομοκρατία συναντιούνται στο Αλκατράζ, στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, για να αντιμετωπίσουν μια θανάσιμη απειλή για τον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Ιανουαρίου.

Φεστιβάλ του Sundance: Η κινηματογραφική χρονιά της Charlie XCX μάλλον ξεκινά

Τρεις ταινίες που παίζει η Charlie XCX έκαναν πρεμιέρα στο Sundance τις περασμένες ημέρες κι αυτή είναι μόνο η αρχή για τη διάσημη τραγουδίστρια.

Ψήφισε τις καλύτερες ταινίες του 2025 και κέρδισε σινεφίλ δώρα!

Θυμήσου τις ταινίες που προβλήθηκαν στη χώρα μας το 2025, φτιάξε το δικό του top-10 και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις σινεφίλ δώρα!

Εκτός Εαυτού

Ντοκιμαντέρ παρατήρησης που θέλει να αποτυπώσει βιωματικά μια μυστικιστική, αταβιστικού τύπου μέθεξη, διατηρεί όμως μια ανεξήγητα αόριστη απόσταση από ανθρώπους και γεγονότα. | Powered by Uber.