Ο Αθώος

3

Κύκνειο άσμα του μεγαλόπρεπου και εστέτ, μα απόμακρου εδώ Λουκίνο Βισκόντι, ο οποίος διασκευάζει με καυστική ειρωνεία ένα μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούντσιο.

O athoos

Στο κύκνειο κινηματογραφικό άσμα του, ένα ακόμα λουσάτο μελόδραμα αψεγάδιαστης λεπτομέρειας, ο εστέτ Λουκίνο Βισκόντι διασκευάζει ένα μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούντσιο και επιτίθεται με καυστικότατη ειρωνεία στην "παρωχημένη" ιστορικά ευρωπαϊκή μπουρζουαζία. Τραγικός εκπρόσωπός της ένας Σικελός αριστοκράτης των τελών του 19ου αιώνα, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την κατανόηση της σύζυγού του για τις ερωτικές απιστίες του. Νιώθοντας υπεράνω ηθικής και νόμων, θα αρχίσει να ζηλεύει παθολογικά όταν η τελευταία φλερτάρει με ένα συγγραφέα και θα καταρρεύσει ψυχολογικά όταν εκείνη μείνει έγκυος απ' αυτόν. Η... φροϋδική αμφισβήτηση της εξουσίας του θα οδηγήσει στην τραγωδία, με τον πάντα μεγαλόπρεπο, μα υπερβολικά απόμακρο εδώ Βισκόντι να αναρωτιέται βαθυστόχαστα για την ενοχή και την εν συγχύσει αθωότητα όλων των πρωταγωνιστών της.

Ιταλία, Γαλλία. 1976. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αθώος

L’Innocente
3
  • Δραματική
  • 1976
  • Διάρκεια: 125 '
  • Λουκίνο Βισκόντι

Στη Ρώμη του 1891 ο αριστοκράτης Τούλιο έχει εξασφαλίσει την κατανόηση της συζύγου του για τις ερωτικές απιστίες του. Όταν, όμως, διαπιστώνει ότι εκείνη φλερτάρει με ένα συγγραφέα, αρχίζει να ζηλεύει παθολογικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.