Ο Αθώος

3

Κύκνειο άσμα του μεγαλόπρεπου και εστέτ, μα απόμακρου εδώ Λουκίνο Βισκόντι, ο οποίος διασκευάζει με καυστική ειρωνεία ένα μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούντσιο.

O athoos

Στο κύκνειο κινηματογραφικό άσμα του, ένα ακόμα λουσάτο μελόδραμα αψεγάδιαστης λεπτομέρειας, ο εστέτ Λουκίνο Βισκόντι διασκευάζει ένα μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούντσιο και επιτίθεται με καυστικότατη ειρωνεία στην "παρωχημένη" ιστορικά ευρωπαϊκή μπουρζουαζία. Τραγικός εκπρόσωπός της ένας Σικελός αριστοκράτης των τελών του 19ου αιώνα, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την κατανόηση της σύζυγού του για τις ερωτικές απιστίες του. Νιώθοντας υπεράνω ηθικής και νόμων, θα αρχίσει να ζηλεύει παθολογικά όταν η τελευταία φλερτάρει με ένα συγγραφέα και θα καταρρεύσει ψυχολογικά όταν εκείνη μείνει έγκυος απ' αυτόν. Η... φροϋδική αμφισβήτηση της εξουσίας του θα οδηγήσει στην τραγωδία, με τον πάντα μεγαλόπρεπο, μα υπερβολικά απόμακρο εδώ Βισκόντι να αναρωτιέται βαθυστόχαστα για την ενοχή και την εν συγχύσει αθωότητα όλων των πρωταγωνιστών της.

Ιταλία, Γαλλία. 1976. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αθώος

L’Innocente
3
  • Δραματική
  • 1976
  • Διάρκεια: 125 '
  • Λουκίνο Βισκόντι

Στη Ρώμη του 1891 ο αριστοκράτης Τούλιο έχει εξασφαλίσει την κατανόηση της συζύγου του για τις ερωτικές απιστίες του. Όταν, όμως, διαπιστώνει ότι εκείνη φλερτάρει με ένα συγγραφέα, αρχίζει να ζηλεύει παθολογικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/06/2023

Πρόσκληση σε Φόνο

Μια ερασιτεχνικού επιπέδου κόπια του "Στα Μαχαίρια", τόσο κωμικοτραγικά προχειροφτιαγμένη που την ξεχνάς την ώρα που τη βλέπεις.

Ο Μπαμπούλας

Εφηβικό δράμα με horror περιτύλιγμα, αρκετά σκοτεινό για να ανατριχιάσει, αλλά όχι για να κρύψει τα δομικά ψεγάδια του.

Το Έγκλημά μου

Μυστήριο επιθεωρησιακού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μάχη των φύλων που ωστόσο προφυλάσσεται από το ανάλαφρο και λαϊκής απεύθυνσης στιλιζάρισμά του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι

Κωμωδία καταστάσεων που πείθει ως τέτοια μόνο στα χαρτιά, εξαιτίας του χιούμορ που αναζητείται με amber alert.

Τα Άνθη στα Άνθη

Η "Before" τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μιλάει ελληνικά με την ίδια φλύαρη φρεσκάδα, αλλά σαφώς λιγότερες κινηματογραφικές ιδέες.

Ο Μελισσοκόμος

Παγιδευμένος σε μια "ποιητική" αφηγηματική μανιέρα, ο Αγγελόπουλος στοχάζεται καλλιγραφικά και αυτάρεσκα πάνω στη σιωπή της Ιστορίας.