Σιμόν Βέιλ: Η Γυναίκα του Αιώνα

1,5

Μονοδιάστατη και διδακτική αγιογραφία η οποία υποτάσσει όλη την κινηματογραφική δυναμική της στον αμέριστο θαυμασμό για την ηρωίδα της.

simone veil h gynaika

Βιογράφος δυναμικών γυναικών του προηγούμενου αιώνα ("Ζωή σαν Τριαντάφυλλο", "Γκρέις του Μονακό"), ο Ολιβιέ Νταάν φέρνει τώρα μπροστά στην κάμερά του την Σιμόν Βέιλ. Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, πολιτικό αφοσιωμένη στο ευρωπαϊκό όραμα και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία θυμάται την περιπετειώδη διαδρομή της ζωής της καθώς γράφει τα απομνημονεύματά της.

Από την παραμονή της στο Άουσβιτς και τη θητεία της στο υπουργείο δικαιοσύνης έως το θαρραλέο νόμο της για τη νομιμοποίησης των αμβλώσεων (Loi Veil) και την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα είναι πολλά. Ο Νταάν τα διηγείται με τηλεοπτικής κοπής μελοδραματισμό, σε μια μονοδιάστατη και διδακτική αγιογραφία η οποία υποτάσσει όλη την κινηματογραφική δυναμική της στον αμέριστο κι αφελή σεναριακά θαυμασμό για την ηρωίδα της.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 140΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Σιμόν Βέιλ: Η Γυναίκα του Αιώνα

Simone, le Voyage du Siècle
1,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 140 '
  • Ολιβιέ Νταάν

Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, πολιτικός αφοσιωμένη στο ευρωπαϊκό όραμα και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Σιμόν Βέιλ θυμάται την περιπετειώδη διαδρομή της ζωής της καθώς γράφει τα απομνημονεύματά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο Directors' Next Gen από το Cinobo και το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το κοινό αναδεικνύει την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Δείτε τις 12 μικρού μήκους ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Ο Γιώργος Αθανασίου γύρισε μία ταινία για "την ανάγκη μας να μην νιώθουμε μόνοι"

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη που συστήνεται στο κοινό με το ρομαντικό ασπρόμαυρο φιλμ "Τα Άνθη στα Άνθη".

Ο Φρανσουά Οζον "ομολογεί" το "Έγκλημά του"

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του που δίνει αντισεξιστικό τουίστ σε μια γαλλική επιθεώρηση των 30s.

Η νέα ταινία του Pedro Pascal θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τελευταία, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι από κάτω.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".