Ρένφιλντ

2

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι όλα τα λεφτά μιας συνειδητά γκροτέσκας και αιματηρής κωμωδίας τρόμου, η οποία θα μπορούσε να πατήσει το γκάζι της παλαβής παρωδίας αποφασιστικότερα.

Renfield

Τρεις τηλεοπτικοί σεναριογράφοι, ανάμεσά τους ο Ρόμπερτ Κέρκμαν του "The walking dead", προτείνουν τη δική τους μοντέρνα διασκευή στον διασημότερο βαμπιρικό μύθο. Πρώτη έξυπνη κίνηση, ήρωάς της γίνεται ο "παραμελημένος" από τον Μπραμ Στόουκερ Ρένφιλντ, ο οποίος μας διηγείται τα βάσανά του, καθώς επί δεκαετίες έχει υπηρετήσει με πίστη τον Κόμη Δράκουλα. Ακόμα κι όταν αυτός έγινε στάχτη από το φως του ηλίου, εκείνος τον περιέθαλψε και τον μετέφερε στη Νέα Ορλεάνη για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, ενώ ακόμα προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του για αίμα, προμηθεύοντάς τον με ανθρώπινα θηράματα. Ο πειθήνιος Ρένφιλντ, όμως, νιώθει ότι πρέπει να απεξαρτηθεί από τον σαδιστή αφέντη του, ανάγκη η οποία γίνεται επιτακτικότερη όταν γνωρίζει τη θαρραλέα αστυνομικό Ρεμπέκα, η οποία τα έχει βάλει με το οργανωμένο έγκλημα της πόλης. Έτσι, προσπαθεί διακριτικά να ζήσει μια παράλληλη, ανεξάρτητη ημερήσια ζωή, αλλά ο άρχων του σκότους δεν είναι διατεθειμένος να του το επιτρέψει τόσο εύκολα.

Ο Νίκολας Κέιτζ και ο sui generis Δράκουλάς του είναι όλα τα λεφτά μιας συνειδητά γκροτέσκας και αιματηρής κωμωδίας τρόμου, η οποία θα μπορούσε να πατήσει το γκάζι της παλαβής παρωδίας αποφασιστικότερα. Δίπλα στον αυτοσαρκαστικό σταρ, ο φιλότιμος Νίκολας Χουλτ ("Η Ευνοούμενη") ιδρώνει τη φανέλα, αλλά η Ακουαφίνα ("The Farewell", "Η Συμμορία των 8") αποδεικνύεται miscast, αδυνατίζοντας τη ρομαντική υποπλοκή της ταινίας. Η gore πλευρά της, αντιθέτως, είναι απολαυστική, είναι όμως σαφές ότι θα χρειαζόταν μια πιο συγκροτημένη κι ευρηματική υποστηρικτική ιστορία για να αξιοποιήσει τις κωμικές ιδέες, όπως αυτή της ομαδικής θεραπείας για τοξικές σχέσεις στην οποία καταφεύγει ο Ρένφιλντ.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ρένφιλντ

Renfield
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κρις ΜακΚέι

Ο Ρένφιλντ, απέθαντος υπηρέτης του Δράκουλα, προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τον σαδιστή αφέντη του και να ζήσει τη δική του ζωή. Ο άρχων του σκότους, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να του το επιτρέψει τόσο εύκολα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.