Ρένφιλντ

2

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι όλα τα λεφτά μιας συνειδητά γκροτέσκας και αιματηρής κωμωδίας τρόμου, η οποία θα μπορούσε να πατήσει το γκάζι της παλαβής παρωδίας αποφασιστικότερα.

Renfield

Τρεις τηλεοπτικοί σεναριογράφοι, ανάμεσά τους ο Ρόμπερτ Κέρκμαν του "The walking dead", προτείνουν τη δική τους μοντέρνα διασκευή στον διασημότερο βαμπιρικό μύθο. Πρώτη έξυπνη κίνηση, ήρωάς της γίνεται ο "παραμελημένος" από τον Μπραμ Στόουκερ Ρένφιλντ, ο οποίος μας διηγείται τα βάσανά του, καθώς επί δεκαετίες έχει υπηρετήσει με πίστη τον Κόμη Δράκουλα. Ακόμα κι όταν αυτός έγινε στάχτη από το φως του ηλίου, εκείνος τον περιέθαλψε και τον μετέφερε στη Νέα Ορλεάνη για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, ενώ ακόμα προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του για αίμα, προμηθεύοντάς τον με ανθρώπινα θηράματα. Ο πειθήνιος Ρένφιλντ, όμως, νιώθει ότι πρέπει να απεξαρτηθεί από τον σαδιστή αφέντη του, ανάγκη η οποία γίνεται επιτακτικότερη όταν γνωρίζει τη θαρραλέα αστυνομικό Ρεμπέκα, η οποία τα έχει βάλει με το οργανωμένο έγκλημα της πόλης. Έτσι, προσπαθεί διακριτικά να ζήσει μια παράλληλη, ανεξάρτητη ημερήσια ζωή, αλλά ο άρχων του σκότους δεν είναι διατεθειμένος να του το επιτρέψει τόσο εύκολα.

Ο Νίκολας Κέιτζ και ο sui generis Δράκουλάς του είναι όλα τα λεφτά μιας συνειδητά γκροτέσκας και αιματηρής κωμωδίας τρόμου, η οποία θα μπορούσε να πατήσει το γκάζι της παλαβής παρωδίας αποφασιστικότερα. Δίπλα στον αυτοσαρκαστικό σταρ, ο φιλότιμος Νίκολας Χουλτ ("Η Ευνοούμενη") ιδρώνει τη φανέλα, αλλά η Ακουαφίνα ("The Farewell", "Η Συμμορία των 8") αποδεικνύεται miscast, αδυνατίζοντας τη ρομαντική υποπλοκή της ταινίας. Η gore πλευρά της, αντιθέτως, είναι απολαυστική, είναι όμως σαφές ότι θα χρειαζόταν μια πιο συγκροτημένη κι ευρηματική υποστηρικτική ιστορία για να αξιοποιήσει τις κωμικές ιδέες, όπως αυτή της ομαδικής θεραπείας για τοξικές σχέσεις στην οποία καταφεύγει ο Ρένφιλντ.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ρένφιλντ

Renfield
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κρις ΜακΚέι

Ο Ρένφιλντ, απέθαντος υπηρέτης του Δράκουλα, προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τον σαδιστή αφέντη του και να ζήσει τη δική του ζωή. Ο άρχων του σκότους, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να του το επιτρέψει τόσο εύκολα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο Directors' Next Gen από το Cinobo και το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το κοινό αναδεικνύει την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Δείτε τις 12 μικρού μήκους ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Ο Γιώργος Αθανασίου γύρισε μία ταινία για "την ανάγκη μας να μην νιώθουμε μόνοι"

Μιλήσαμε με το σκηνοθέτη που συστήνεται στο κοινό με το ρομαντικό ασπρόμαυρο φιλμ "Τα Άνθη στα Άνθη".

Ο Φρανσουά Οζον "ομολογεί" το "Έγκλημά του"

Μιλήσαμε με τον κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη για τη νέα ταινία του που δίνει αντισεξιστικό τουίστ σε μια γαλλική επιθεώρηση των 30s.

Η νέα ταινία του Pedro Pascal θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις τελευταία, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι από κάτω.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν

Πρώτο μέρος ενός σίκουελ στο οποίο η σεναριακή και σκηνοθετική ευρηματικότητα του οσκαρικού πρώτου animation εμπλουτίζεται με σχεδιαστική φαντασία, αλλά ταυτόχρονα υπερφορτώνεται με έναν ανοικονόμητο αφηγηματικό παροξυσμό.

Αγάπη και Μίσος

Δυσκίνητο οικογενειακό (μελό)δραμα με προβλέψιμη εξέλιξη, παγιδευμένο σε μια στείρα και σοβαροφανή κινηματογραφική φλυαρία.

Ο Μεγαλόδοντας

Κακοφτιαγμένο και αταίριαστα σοβαροφανές b-movie, το οποίο χάνεται στο κενό μεταξύ "Sharknado" και "Σαγονιών του Καρχαρία".