Φύλακες του Γαλαξία 3

2

Μια προσχηματική, παραγεμισμένη εφέ, χαβαλέ και ποπ/ροκ επιτυχίες ιστορία γίνεται το όχημα αποχαιρετισμού(;) μιας διασκεδαστικής ομάδας υπερηρώων.

Fylakes tou galaxia 3

Οι "Φύλακες του Γαλαξία" του 2014 ήταν ένα τολμηρό στοίχημα για αμφότερες Marvel και Disney, οι οποίες επένδυσαν 170 εκατομμύρια δολάρια (χωρίς το μάρκετινγκ) σ’ ένα όχι ιδιαίτερα δημοφιλές κόμικς κι έναν ανεξάρτητο νεαρό σκηνοθέτη/σεναριογράφο με μόλις ένα θρίλερ τρόμου ("Slither") και μια υπερηρωική… παρωδία ("Super") στο βιογραφικό του. Αλλά ο Τζέιμς Γκαν έκανε ολότελα δικό του το πρότζεκτ και πιστώθηκε στον μέγιστο βαθμό την επιτυχία της ταινίας (773,4 εκατ. παγκόσμιες εισπράξεις) και του σίκουελ (863,8 εκατ.). Ενώ προετοίμαζε το θεαματικό κλείσιμο της τριλογίας, τον πρόλαβε αφενός η πανδημία και αφετέρου μια σειρά αμφιλεγόμενων αναρτήσεών του στο Twitter, που ανάγκασαν την Disney να τον απολύσει. Εκείνος ασχολήθηκε με το (αποτυχημένο) σίκουελ/reboot του "The Suicide Squad" (2021), αλλά "Φύλακες…" χωρίς Γκαν γίνονται; Δεν γίνονται. Γι’ αυτό και το στούντιο τον επαναπροσέλαβε για τον δέοντα αποχαιρετισμό στη διασκεδαστική παρέα του Σταρ Λορντ.


Αυτή, προς το παρόν, έχει περιέλθει σε απραξία, με τον Πίτερ Κουίλ να βρίσκεται σε κατάθλιψη για το θάνατο της Γκαμόρα (στο "Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας"), τον οποίο προσπαθεί να ξεπεράσει πίνοντας. Ώσπου εμφανίζεται ένας νέος εχθρός: ο ανίκητος και σατανικός επιστήμονας Υψηλός Διαμορφωτής, ο οποίος στέλνει τον Μάγο να απαγάγει τον Ρόκετ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Για να μπορέσει να σωθεί, πρέπει να βρεθεί ένα αντικλείδι που έχει να κάνει με το παρελθόν του ρακούν, αναγκάζοντας τους Φύλακες να ξεκινήσουν μια διαστημική οδύσσεια απελπισμένης αναζήτησης.


Μια προσχηματική, παραγεμισμένη εφέ, χαβαλέ και ποπ/ροκ επιτυχίες ιστορία γίνεται το όχημα για μια φαντασμαγορική περιπέτεια χωρίς ιδιαίτερη αφηγηματική συνοχή, αλλά με την υπογραφή του Γκαν φαρδιά πλατιά στην ούγια. Το χιούμορ και τα μπουνίδια εναλλάσσονται επιδέξια, οι χαρακτήρες προλαβαίνουν να "ανασάνουν", κάποια στιγμή οι υποπλοκές γίνονται κουβάρι και ο καταιγιστικός ρυθμός ασθμαίνει, αλλά όλη αυτή η σινε-πουτίγκα (μέχρι και πολιτικές "μπηχτές" στριμώχνονται) είναι σαφές ότι απευθύνεται στους φανατικούς της εναλλακτικής υπερηρωικής ομάδας, οι οποίοι οριακά θα… συγκινηθούν.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 150΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Φύλακες του Γαλαξία 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3
2
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 150 '
  • Τζέιμς Γκαν

Ο Πίτερ Κουίλ θρηνεί το χαμό της Γκαμόρα και οι Φύλακες έχουν πέσει σε απραξία. Ώσπου εμφανίζεται ένας νέος εχθρός: ο σατανικός και ανίκητος Υψηλός Διαμορφωτής, ο οποίος προσπαθεί να απαγάγει τον Ρόκετ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.