Απλώς Υπέροχη

2,5

Η υπερηρωική γοητεία αποδομείται με διδακτικό και εύληπτο τρόπο, ο οποίος υπηρετεί με συνέπεια την οικεία σινε-συνταγή της ανήλικης διασκέδασης.

Aplos yperoxi

Πρωταγωνιστές όχι μόνο πολυδάπανων περιπετειών φαντασίας, οι κινηματογραφικοί υπερήρωες εμφανίζονται πλέον σε κάθε είδους ταινία, συχνότερα δε σε κωμωδίες και animations. Στο τελευταίο κινούμενο σχέδιο του Νορβηγού Ράσμους Α. Σίλβερτσεν ("Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι", 2019), λοιπόν, η μικρή Χέντβιχ είναι η κόρη του υπερήρωα Σούπερ Λιοντάρι, ο οποίος προστατεύει την πόλη τους από κάθε πιθανή καταστροφή χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του. Εκείνη ξέρει πως θα τον διαδεχτεί, αν και προς το παρόν είναι μια απλή μαθήτρια χωρίς καμία ξεχωριστή δεξιότητα. Αυτό, όμως, θα απογοητεύσει βαθιά τον πατέρα της, ο οποίος όταν αναγκάζεται εκτάκτως να αποσυρθεί, αποφασίζει να παραδώσει τη στολή του στον πολυτάλαντο, μα φαντασμένο εξάδελφό της.


Το απλό όσο και ευρηματικά σκηνοθετημένο σκίτσο είναι ανθρωποκεντρικό, το χιούμορ καλοκουρδισμένο και η υπερηρωική συνθήκη διασκεδαστική. Η γοητεία του ανίκητου σωτήρα κυριαρχεί σε μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα, αλλά αποδομείται σταδιακά με έναν διδακτικό και εύληπτο τρόπο, ο οποίος εξακολουθεί να υπηρετεί με συνέπεια την οικεία σινε-συνταγή της ανήλικης διασκέδασης.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νορβηγία. 2022. Διάρκεια: 76΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Απλώς Υπέροχη

Helt Super / Just Super
2,5
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 76 '
  • Ράσμους Α. Σίβερτσεν

Η Χέντβιχ είναι κόρη του υπερήρωα Σούπερ Λιοντάρι, ο οποίος προστατεύει την πόλη τους χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του. Εκείνη ξέρει πως θα τον διαδεχτεί, αν και προς το παρόν είναι μια απλή μαθήτρια, χωρίς ξεχωριστές δεξιότητες. Ο πατέρας της, όμως, αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον φαντασμένο εξάδελφό της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Καρδαμύλης: Ένας κινηματογραφικός θεσμός γεννιέται

Ξεκίνημα με το δεξί για ένα φεστιβάλ - μπουτίκ στη μεσσηνιακή Μάνη με αντικείμενο ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ για την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
28/09/2023

"Crew United Day": Masterclass και δωρεάν προβολές στο πλαίσιο των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece από τη Βένια Βέργου.

Είδαμε το "Χάος" στη Β’ Εθνική Ποδοσφαίρου

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών δεν αφήνει περιθώρια άγνοιας για το τι συμβαίνει στην επαγγελματική κατηγορία.

Το "Eras Tour" της Τέιλορ Σουίφτ έρχεται στα Village

Η μεγάλη οθόνη του πολυκινηματογράφου φιλοξενεί τη συναυλιακή ταινία από την πρόσφατη τουρνέ της ποπ σταρ.

Σεμινάρια ιστορίας του κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ που "δονούν" τις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Χαρτογραφούμε τα φιλμ τεκμηρίωσης που μας συστήνουν από την αρχή αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες στη διαχρονικά πιο μαζικά αγαπημένη ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Saw X

Η κινηματογραφική χυδαιότητα χτυπάει κόκκινο στο σαδιστικότερο και πλέον ανερμάτιστο torture porn όλου του franchise.