Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’Αρτανιάν

2

Πρώτο μέρος μιας σχετικά πιστής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Αλεξάντρ Ντιμά, η οποία συνδυάζει προβλέψιμα το περιπετειώδες πνεύμα του και την πιστή αναπαράσταση εποχής.

Oi treis somstofylakes dartanian

Ένα από τα λαμπρότερα δείγματα λογοτεχνικής περιπέτειας, οι "Τρεις σωματοφύλακες" του Αλεξάντρ Ντιμά έχουν γνωρίσει αμέτρητες κινηματογραφικές μεταφορές, με διασημότερες αυτές του Τζορτζ Σίντνεϊ το 1948 και του Ρίτσαρντ Λέστερ το 1973. Στην πατρίδα τους έχουν διασκευαστεί κινηματογραφικά για τελευταία φορά το 1961, επιστρέφοντας τώρα ενισχυμένοι σε πακέτο δυο ταινιών.


Το πρώτο μέρος ακολουθεί τον νεαρό, φιλόδοξο και δεινό ξιφομάχο Ντ’Αρτανιάν, ο οποίος καταφθάνει στο Παρίσι του 1627, θέλοντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά Λουδοβίκου 13ου. Εκεί θα συναντήσει τρεις από τους ικανότερους υπερασπιστές του, τους οποίους αρχικά θα προκαλέσει σε μονομαχία, αλλά γρήγορα θα γίνει φίλος τους, βοηθώντας τους σε μια μάχη ενάντια στους στρατιώτες του καρδινάλιου Ρισελιέ. Θα μπλεχτεί έτσι στις σκοτεινές συνωμοσίες της αυλής και θα αποδειχθεί ο μόνος ικανός να σώσει την τιμή της βασίλισσας, την οποία έχει επιδέξια παγιδέψει η πράκτορας του καρδινάλιου Μυλαίδη.


Το δίδυμο Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ Ντε λα Πατελιέρ ("22 Σφαίρες", "Για Όλα Φταίει το Όνομά σου") διασκευάζει το πρώτο μέρος του διάσημου μυθιστορήματος, προσθέτοντας υποπλοκές (η αρχική σεκάνς, η δίκη και φυλάκιση του Άθω) και εστιάζοντας στην ιστορία της κλοπής του μαργαριταρένιου κολιέ της βασίλισσας. Ο Μαρτέν Μπουρμπουλόν ("Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά;", "Άιφελ"), από τη μεριά του, διευθύνει ένα πρωτοκλασάτο καστ με τον Φρανσουά Σιβίλ ("Μόνοι στο Παρίσι") ως κεφάτο, αλλά όχι κι αξέχαστο Ντ’Αρτανιάν. Το κύριο μέλημά του, βέβαια, είναι να συνδυάσει το περιπετειώδες πνεύμα του βιβλίου με την πιστή αναπαράσταση εποχής, αποστολή την οποία διεκπεραιώνει φρόνιμα, "αναίμακτα" και προβλέψιμα. Θα την ολοκληρώσει με το ήδη έτοιμο "Les Trois Mousquetaires: Milady", το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο.  

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν

Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan
2
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 121 '
  • Μαρτέν Μπουρμπουλόν

Ο νεαρός και φιλόδοξος Ντ’Αρτανιάν καταφθάνει στο Παρίσι του 1627 με τη φιλοδοξία να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά Λουδοβίκου 13ου και μπλέκει στις σκοτεινές συνωμοσίες της αυλής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.