Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’Αρτανιάν

2

Πρώτο μέρος μιας σχετικά πιστής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Αλεξάντρ Ντιμά, η οποία συνδυάζει προβλέψιμα το περιπετειώδες πνεύμα του και την πιστή αναπαράσταση εποχής.

Oi treis somstofylakes dartanian

Ένα από τα λαμπρότερα δείγματα λογοτεχνικής περιπέτειας, οι "Τρεις σωματοφύλακες" του Αλεξάντρ Ντιμά έχουν γνωρίσει αμέτρητες κινηματογραφικές μεταφορές, με διασημότερες αυτές του Τζορτζ Σίντνεϊ το 1948 και του Ρίτσαρντ Λέστερ το 1973. Στην πατρίδα τους έχουν διασκευαστεί κινηματογραφικά για τελευταία φορά το 1961, επιστρέφοντας τώρα ενισχυμένοι σε πακέτο δυο ταινιών.


Το πρώτο μέρος ακολουθεί τον νεαρό, φιλόδοξο και δεινό ξιφομάχο Ντ’Αρτανιάν, ο οποίος καταφθάνει στο Παρίσι του 1627, θέλοντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά Λουδοβίκου 13ου. Εκεί θα συναντήσει τρεις από τους ικανότερους υπερασπιστές του, τους οποίους αρχικά θα προκαλέσει σε μονομαχία, αλλά γρήγορα θα γίνει φίλος τους, βοηθώντας τους σε μια μάχη ενάντια στους στρατιώτες του καρδινάλιου Ρισελιέ. Θα μπλεχτεί έτσι στις σκοτεινές συνωμοσίες της αυλής και θα αποδειχθεί ο μόνος ικανός να σώσει την τιμή της βασίλισσας, την οποία έχει επιδέξια παγιδέψει η πράκτορας του καρδινάλιου Μυλαίδη.


Το δίδυμο Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ Ντε λα Πατελιέρ ("22 Σφαίρες", "Για Όλα Φταίει το Όνομά σου") διασκευάζει το πρώτο μέρος του διάσημου μυθιστορήματος, προσθέτοντας υποπλοκές (η αρχική σεκάνς, η δίκη και φυλάκιση του Άθω) και εστιάζοντας στην ιστορία της κλοπής του μαργαριταρένιου κολιέ της βασίλισσας. Ο Μαρτέν Μπουρμπουλόν ("Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά;", "Άιφελ"), από τη μεριά του, διευθύνει ένα πρωτοκλασάτο καστ με τον Φρανσουά Σιβίλ ("Μόνοι στο Παρίσι") ως κεφάτο, αλλά όχι κι αξέχαστο Ντ’Αρτανιάν. Το κύριο μέλημά του, βέβαια, είναι να συνδυάσει το περιπετειώδες πνεύμα του βιβλίου με την πιστή αναπαράσταση εποχής, αποστολή την οποία διεκπεραιώνει φρόνιμα, "αναίμακτα" και προβλέψιμα. Θα την ολοκληρώσει με το ήδη έτοιμο "Les Trois Mousquetaires: Milady", το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο.  

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν

Les Trois Mousquetaires: D'Artagnan
2
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 121 '
  • Μαρτέν Μπουρμπουλόν

Ο νεαρός και φιλόδοξος Ντ’Αρτανιάν καταφθάνει στο Παρίσι του 1627 με τη φιλοδοξία να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά Λουδοβίκου 13ου και μπλέκει στις σκοτεινές συνωμοσίες της αυλής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.