Ο Εξορκιστής του Βατικανού

0,5

Ο Ράσελ Κρόου καταδιασκεδάζει ως χιουμορίστας δαιμονοκυνηγός σε μια «αληθινή» ιστορία μάχης της καθολικής πίστης (και ιστορίας) με το απόλυτο κακό, η οποία, ευτυχώς, βγάζει πιο πολύ γέλιο παρά τρόμο.

O exorkistis tou Vatikanou

Γνωστή και γραφική φιγούρα του σύγχρονου καθολικισμού, ο Ιταλός Γκαμπριέλε Αμόρθ υπηρέτησε μια τριαντακονταετία ως αρχιεξορκιστής του Βατικανού (1986-2016), γράφοντας μάλιστα μια σειρά ευπώλητων βιβλίων με τις περιπέτειές του. Δύο από τους 170.000, κατά δήλωσή του, εξορκισμούς της καριέρας του ζωντανεύουν στην καινούργια ταινία του Τζούλιους Έιβερι ("Ο Νόμος της Σιωπής", "Overlord"): ο πρώτος ως (συνειδητό) σύντομο ανέκδοτο και ο δεύτερος ως θρησκευτική αποστολή ύψιστης κρισιμότητας, μιας και ο ίδιος ο πάπας αναθέτει το καλοκαίρι του 1987 στον πατέρα Γκαμπριέλε να ερευνήσει το δαιμονισμό ενός νεαρού αγοριού στην Ισπανία. Εκεί, ο έμπειρος εξορκιστής θα έρθει μπροστά σε μια αιωνόβια συνωμοσία που η Αγία Έδρα προσπάθησε για αιώνες να κρατήσει κρυφή και ο Ράσελ Κρόου θα καταδιασκεδάσει ως cool χιουμορίστας δαιμονοκυνηγός σε μια "αληθινή" ιστορία μάχης της καθολικής πίστης (και ιστορίας) με το απόλυτο κακό, η οποία, ευτυχώς, βγάζει πιο πολύ γέλιο παρά τρόμο.  

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Εξορκιστής του Βατικανού

The Pope's Exorcist
0,5
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τζούλιους Έιβερι

Ο ιερέας Γκαμπριέλε Άμορθ, αρχιεξορκιστής του Βατικανού, ερευνά το δαιμονισμό ενός νεαρού αγοριού και έρχεται αντιμέτωπος με μια αιωνόβια συνωμοσία που η Αγία Έδρα προσπάθησε για αιώνες να κρατήσει κρυφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Καρδαμύλης: Ένας κινηματογραφικός θεσμός γεννιέται

Ξεκίνημα με το δεξί για ένα φεστιβάλ - μπουτίκ στη μεσσηνιακή Μάνη με αντικείμενο ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ για την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
28/09/2023

"Crew United Day": Masterclass και δωρεάν προβολές στο πλαίσιο των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece από τη Βένια Βέργου.

Είδαμε το "Χάος" στη Β’ Εθνική Ποδοσφαίρου

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών δεν αφήνει περιθώρια άγνοιας για το τι συμβαίνει στην επαγγελματική κατηγορία.

Το "Eras Tour" της Τέιλορ Σουίφτ έρχεται στα Village

Η μεγάλη οθόνη του πολυκινηματογράφου φιλοξενεί τη συναυλιακή ταινία από την πρόσφατη τουρνέ της ποπ σταρ.

Σεμινάρια ιστορίας του κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ που "δονούν" τις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Χαρτογραφούμε τα φιλμ τεκμηρίωσης που μας συστήνουν από την αρχή αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες στη διαχρονικά πιο μαζικά αγαπημένη ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Saw X

Η κινηματογραφική χυδαιότητα χτυπάει κόκκινο στο σαδιστικότερο και πλέον ανερμάτιστο torture porn όλου του franchise.