Super Mario Bros. Η Ταινία

3

Καρτούν περιπετειώδους φαντασίας το οποίο αξιοποιεί με κέφι το manual του γνωστού βιντεογκέιμ της Nintendo και τον προαπαιτούμενο συνδυασμό χιούμορ – δράσης.

Super Mario Bros.

Εμβληματικό βιντεογκέιμ της Nintendo και της δεκαετίας του ’80, το "Super Mario Bros" πρωτοδιασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη ως anime ("The Great Mission to Rescue Princess Peach!", 1986) και κατόπιν ως παντελώς αποτυχημένη ταινία μυθοπλασίας ("Super Mario Bros.", 1993), για να επιστρέψει τώρα δια σεναριακής χειρός Μάθιου Φόγκελ ("Η Ταινία Lego 2", "Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου"): Οι αδελφοί Μάριο κι ο Λουίτζι, υδραυλικοί στο Μπρούκλιν, ταξιδεύουν ως την Μανιταροχώρα, η οποία δέχεται την επίθεση του αδυσώπητου ερπετο-βασιλιά Μπόουζερ.

Μια καλοσχεδιασμένη, σκηνοθετημένη με τέμπο και κέφι περιπετειώδης φαντασία, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο το manual και την εικονογραφία του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού. Όπως φυσικά και τον προαπαιτούμενο, κατάλληλο για ανηλίκους συνδυασμό χιούμορ – δράσης.  

Προβάλλεται με υπότιτλους και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.  

ΗΠΑ, Ιαπωνία. 2023. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Super Mario Bros: Η Ταινία

Super Mario Bros. Movie
3
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 92 '
  • Άαρον Χόρβαθ

Οι αδελφοί Μάριο κι ο Λουίτζι, υδραυλικοί στο Μπρούκλιν, ταξιδεύουν ως τη Μανιταροχώρα, η οποία δέχεται την επίθεση του αδυσώπητου ερπετο-βασιλιά Μπόουζερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.