Shazam! Η Οργή των Θεών

1

Ο πιο παιδιάστικος υπερήρωας επιστρέφει ακολουθώντας την ίδια, έντονα χιουμοριστική σινε-συνταγή, η οποία εκτελείται και πάλι με νεοχολιγουντιανή αφέλεια, ενισχυμένη στα όρια φαρσικής παρωδίας.

Shazam! 2

Με 366 εκατομμύρια παγκόσμιες εισπράξεις η προ τετραετίας πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του αρχικά σχεδιασμένου ως Κάπτεν Μάρβελ και κατόπιν επαναλανσαρισμένου ως Σαζάμ υπερήρωα της DC Comics δεν έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Παρ’ όλα αυτά ο αδέξιος νεαρός Μπιλ Μπάτσον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ακολουθώντας την ίδια, έντονα χιουμοριστική σινε-συνταγή, η οποία εκτελείται και πάλι με νεοχολιγουντιανή αφέλεια, ενισχυμένη στα όρια φαρσικής παρωδίας.

Το όλο κακό ξεκινάει από την… Αθήνα και το αρχαιολογικό μουσείο της, από το οποίο δυο αρχαίες θεές (η Εσπέρια και η Καλυψώ) κλέβουν ένα μαγικό σκήπτρο σκορπώντας την καταστροφή. Δεν διατηρούν τις καλύτερες των προθέσεων για τον κόσμο μας, αν και έχουν τα εσωτερικά θεματάκια τους πάνω σ’ αυτό, με τον Σαζάμ και την υπερηρωική εφηβο-παρέα του να είναι η μόνη μας ελπίδα. Αμέτρητα τα μυθολογικά τέρατα που τα κάνουν γης μαδιάμ, ελάχιστες οι πραγματικά αστείες ατάκες, βαρετές οι σκηνές δράσης και ατέλειωτο το εν είδει παιδικής χαράς πανδαιμόνιο κυνηγητών, μεταμορφώσεων, ουρλιαχτών, ανατινάξεων και κατεδαφίσεων.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Shazam! Η Οργή των Θεών

Shazam! Fury of the Gods
1
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 130 '
  • Ντέιβιντ Σάντμπεργκ

Δύο αρχαίες θεές κλέβουν ένα μαγικό σκήπτρο και σκορπώντας την καταστροφή αναζητούν τον «Καρπό της Ζωής», με τον οποίο θα γίνουν παντοδύναμες. Ο δρόμος τους θα τις φέρει αντιμέτωπες με τον Σαζάμ και την υπερηρωική εφηβο-παρέα του, τη μόνη ελπίδα σωτηρίας του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.