Cocaine Bear

1,5

Μια αληθινή ιστορία εμπνέει το σπιντάτο ξεκίνημα μιας χοντροκομμένης κωμωδίας που φλερτάρει με το θρίλερ χωρίς ποτέ να καταφέρει να γίνει πραγματικά αγωνιώδης ή αστεία.

Cocaine bear

Πως θα έμοιαζε άραγε μια ταινία των αδελφών Κοέν βασισμένη στην παρακάτω ιστορία; Το 1985 ένα φορτίο κοκαΐνης πέφτει από αεροπλάνο λαθρεμπόρων σε ένα εθνικό πάρκο της Τζόρτζια. Καταναλώνοντας μεγάλο μέρος του, μια αρκούδα θα βγει εκτός ελέγχου και θα επιτεθεί σε περαστικούς, αλλά και ναρκέμπορους και αστυνομικούς οι οποίοι καταφθάνουν στην περιοχή.

Θα σας πω πως μοιάζει μια άλλη που περιγράφει τα ίδια ακριβώς γεγονότα γραμμένη από το σεναριογράφο του "The Babysitter: Killer Queen" Τζίμι Γουόρνεν και σκηνοθετημένη από την Ελίζαμπεθ Μπανκς, υπεύθυνη για τους "Άγγελους του Τσάρλι" (2019), ένα από τα χειρότερα reboot της πρόσφατης χολιγουντιανής ιστορίας: αληθινά περιστατικά εμπνέουν το σπιντάτο ξεκίνημα μιας χοντροκομμένης κωμωδίας που φλερτάρει με το θρίλερ και στήνει μερικά πετυχημένα καλαμπούρια, συστήνοντάς μας μια χούφτα γραφικών, οι περισσότεροι στα όρια της ηλιθιότητας χαρακτήρων. Θα μπορούσε να προχωρήσει στα μονοπάτια μιας "κανιβαλίστικα" χιουμοριστικής περιπέτειας καταστροφής ή μιας κοενικού τύπου σάτιρας, συνεχίζεται όμως σαν φάρσα, χωρίς ποτέ να καταφέρει να γίνει πραγματικά αγωνιώδης ή αστεία, και κορυφώνεται άνευρα με εξωφρενικά συγκαταβατική απλοϊκότητα.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: TULIP

Περισσότερες πληροφορίες

Cocaine Bear

1,5
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Ελίζαμπεθ Μπανκς

Το 1985, ένα φορτίο κοκαΐνης πέφτει από αεροπλάνο λαθρεμπόρων σε ένα εθνικό πάρκο της Τζόρτζια. Καταναλώνοντας μεγάλο μέρος του, μια αρκούδα θα βγει εκτός ελέγχου και θα επιτεθεί σε ανύποπτους περαστικούς, αλλά και ναρκέμπορους και αστυνομικούς, οι οποίοι καταφθάνουν στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.