Missing

2

Η πρωτότυπη ιδέα του «Searching» (2018) επαναλαμβάνεται με σκηνοθετικά και σεναριακά ευρήματα τα οποία τελικά εξαντλούνται από τις διαρκείς ανατροπές και την καταχρηστική (υπερ)αξιοποίηση του concept.

Missing

Η δημιουργική ομάδα του "Searching" (2018), ενός πρωτότυπου στην αφηγηματική μεθοδολογία του θρίλερ, επιστρέφει αξιοποιώντας εκ νέου τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου για μια κινηματογραφική ταινία φτιαγμένη από θραύσματα κινούμενων εικόνων της πραγματικότητας. Από κάμερες ασφαλείας και λάπτοπ μέχρι κάθε είδους application καταγραφής και τηλεπικοινωνίας, παρακολουθούμε την 18χρονη Τζουν να αποχαιρετά τη μητέρα της, η οποία φεύγει για ολιγοήμερες διακοπές με τον καινούριο σύντροφό της στην Κολομβία. Όταν, όμως, εκείνη σταματάει να επικοινωνεί με την κόρη της, η Τζουν προσπαθεί απεγνωσμένα να εντοπίσει τα ίχνη της μέσα από το διαδίκτυο.

Ενδιαφέρουσα ίντριγκα, καταιγιστικός ρυθμός και πικάντικο σερβίρισμα μιας στοιχειωδώς πειστικής πλοκής. Όλα όμως τα σκηνοθετικά και σεναρικά ευρήματα τελικά εξαντλούνται από τις διαρκείς ανατροπές και την καταχρηστική (υπερ)αξιοποίηση ενός concept περιορισμένων δυνατοτήτων.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Missing

2
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 111 '
  • Νίκολας Ντι Τζόνσον

Αφού διαπιστώνει πως η μητέρα της έχει πάψει να επικοινωνεί από την Κολομβία όπου έχει πάει για διακοπές με τον καινούργιο σύντροφό της, η 18χρονη Τζουν προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη της στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.