Missing

2

Η πρωτότυπη ιδέα του «Searching» (2018) επαναλαμβάνεται με σκηνοθετικά και σεναριακά ευρήματα τα οποία τελικά εξαντλούνται από τις διαρκείς ανατροπές και την καταχρηστική (υπερ)αξιοποίηση του concept.

Missing

Η δημιουργική ομάδα του "Searching" (2018), ενός πρωτότυπου στην αφηγηματική μεθοδολογία του θρίλερ, επιστρέφει αξιοποιώντας εκ νέου τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου για μια κινηματογραφική ταινία φτιαγμένη από θραύσματα κινούμενων εικόνων της πραγματικότητας. Από κάμερες ασφαλείας και λάπτοπ μέχρι κάθε είδους application καταγραφής και τηλεπικοινωνίας, παρακολουθούμε την 18χρονη Τζουν να αποχαιρετά τη μητέρα της, η οποία φεύγει για ολιγοήμερες διακοπές με τον καινούριο σύντροφό της στην Κολομβία. Όταν, όμως, εκείνη σταματάει να επικοινωνεί με την κόρη της, η Τζουν προσπαθεί απεγνωσμένα να εντοπίσει τα ίχνη της μέσα από το διαδίκτυο.

Ενδιαφέρουσα ίντριγκα, καταιγιστικός ρυθμός και πικάντικο σερβίρισμα μιας στοιχειωδώς πειστικής πλοκής. Όλα όμως τα σκηνοθετικά και σεναρικά ευρήματα τελικά εξαντλούνται από τις διαρκείς ανατροπές και την καταχρηστική (υπερ)αξιοποίηση ενός concept περιορισμένων δυνατοτήτων.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Missing

2
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 111 '
  • Νίκολας Ντι Τζόνσον

Αφού διαπιστώνει πως η μητέρα της έχει πάψει να επικοινωνεί από την Κολομβία όπου έχει πάει για διακοπές με τον καινούργιο σύντροφό της, η 18χρονη Τζουν προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη της στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας: Η πόλη στο επίκεντρο της κινηματογραφικής δημιουργίας

Πλούσιο πρόγραμμα προβολών, διεθνείς συνεργασίες, τιμητικά αφιερώματα, εκπαιδευτικές δράσεις και τεχνητή νοημοσύνη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/10/2026

"Ξανασταυρώνεται": Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Θοδωρή Παπαδουλάκη συζητιέται πολύ και παντού

Βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται", η νέα ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη τοποθετείται σε ένα δυστοπικό μέλλον και έρχεται σύντομα στους κινηματογράφους.

Ένα διήμερο γεμάτο σινεμά, με φόντο τα Χανιά

Βρεθήκαμε στο 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και ανακαλύψαμε όσα το κάνουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κινηματογραφικά ραντεβού της χρονιάς. Προβολές, ξεχωριστά αφιερώματα, νέοι δημιουργοί και δυνατές συζητήσεις συνέθεσαν ένα γεμάτο κινηματογραφικό διήμερο στην Κρήτη.

Τα 15 καλύτερα θρίλερ και ταινίες τρόμου στον σύγχρονο κινηματογράφο

Με αφορμή το Halloween, αυτές είναι οι δημιουργίες που άλλαξαν τον τρόπο που παρακολουθούμε το σινεμά τρόμου.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Οκτωβρίου.

Ο σερ Πάτρικ Στιούαρτ μας έκανε να πιστέψουμε στην ανθρωπότητα

Η μυθική τροχιά ενός σπουδαίου κυβερνήτη του σύμπαντος, που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 86 ετών.

Ιστορία του κινηματογράφου και ανάλυση ταινιών από τον Χρήστο Μήτση

Η σειρά σεμιναρίων από τον κριτικό του "Αθηνοράματος" πάνω στο σινεμά, τους δημιουργούς, τα είδη και τα αισθητικά ρεύματά του συνεχίζεται στον πολιτιστικό οργανισμό "Ανοιχτή Τέχνη".