Η Παρέα των Θαυμάτων

2

Απόλυτα παιδικό animation, το οποίο υπερασπίζεται διαχρονικά (η φιλία, η αλληλοκατανόηση) και πολιτικά ορθά (η οικολογία, η φυλετική συνύπαρξη) μηνύματα μέσα από μια απλοϊκότατα κοριτσίστικη ιστορία.

H Parea ton Thavmaton

Απόλυτα παιδικό animation, η "Παρέα των Θαυμάτων" υπερασπίζεται διαχρονικά αλλά και μοντέρνα πολιτικά ορθά μηνύματα μέσα από μια απλοϊκότατα κοριτσίστικη ιστορία: Παρ’ όλο που δεν περνάει τις απαιτούμενες εξετάσεις, η σκανδαλιάρα νεράιδα Βιολέτα ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων, γνωρίζεται με τη 12χρονη Μάξι και παγιδεύεται εκεί. Τώρα χρειάζεται τη βοήθεια της καινούργιας φίλης της, όσο κι εκείνη του κόσμου των νεράιδων, για να μπορέσει να επιστρέψει.
Ουδεμία ανησυχία. Από τη φιλία και την αλληλοκατανόηση ως τις οικολογικές ευαισθησίες και τη φυλετική συνύπαρξη, όλες οι θετικές ιδέες βρίσκουν εδώ τον εύκολο δρόμο προς τη δικαίωση, παρά τις απανωτές επιπολαιότητες του αφελούς και χαριτωμένου πρωταγωνιστικού διδύμου ενός σύγχρονου παραμυθιού αυστηρά για πρωτόβγαλτους –και θηλυκούς– σινεφίλ.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γερμανία, Λουξεμβούργο. 2022. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παρέα των Θαυμάτων

My Fairy Troublemaker
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 85 '
  • Καρολάιν Οριζέ

Παρ’ όλο που δεν περνάει τις απαιτούμενες εξετάσεις, η σκανδαλιάρα νεράιδα Βιολέτα ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων, γνωρίζεται με τη 12χρονη Μάξι και παγιδεύεται εκεί. Τώρα χρειάζεται τη βοήθειά της, αλλά κι εκείνη του κόσμου των νεράιδων, για να μπορέσει να επιστρέψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο 'Αχινός' του Χάρις Ντίκινσον είναι ένα ντεμπούτο γεμάτο οργή και τρυφερότητα

Μετά τα "Triangle of Sadness" και "Babygirl", ο ηθοποιός περνάει πίσω από την κάμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
22/10/2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος" περιμένει τις ταινίες σας

Το φεστιβάλ επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με διεθνείς συμμετοχές και ειδικά αφιερώματα στον κινηματογράφο.

Το Kino Athens 2025 τιμά τη Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Η νέα ταινία της Χιλιανής σκηνοθέτιδας "Limpia" είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο Netflix.

Ελληνικό box office: Πόσοι θεατές σήκωσαν το "Νεκρό Τηλέφωνο 2";

Ο Ίθαν Χοκ επέστρεψε ως τρομακτικός "Αρπαχτής" και κέρδισε εύκολα τις εντυπώσεις, σε αντίθεση με τη συνεργασία Τζούλια Ρόμπερτς - Λούκα Γκουαντανίνο, η οποία απογοήτευσε.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Mr. Scorsese" επιλέγουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Αμερικανικού σκηνοθέτη.