Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

2

Πρωτότυπη ιστορία που μένει πιστή στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί, χωρίς να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό. Συμπαθής ο καινούριος Οβελίξ Ζιλ Λελούς, απολαυστικός ο Καίσαρας Βενσάν Κασέλ, αναιμικός ο πρωταγωνιστής (και σκηνοθέτης) Γκιγιόμ Κανέ.

Asterix kai Obelix sto dromo gia tin Kina

Μετά τον "Καίσαρα", την "Κλεοπάτρα", τους "Ολυμπιακούς Αγώνες" και την "Βρετανία", οι διασημότεροι Γαλάτες της ποπ κουλτούρας πακετάρουν τώρα βαλίτσες για την Άπω Ανατολή. Κι αυτό γιατί η όμορφη και δυναμική κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει ως το χωριό τους για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους οι οποίοι έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για μια περιπέτεια γεμάτο επικίνδυνα, αλλά και ρομαντικά απρόοπτα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η πρωτότυπη ιστορία μπορεί να μην εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό, μένει όμως πιστή τόσο στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί όσο και στη συνταγή του κινηματογραφικού franchise. Χωρίς να διαθέτει τη φινέτσα της "Κλεοπάτρας", τονίζει  την καρτουνίστικη δράση, θεαματικά σκηνοθετημένη από τον Γκιγιόμ Κανέ. Ο τελευταίος αποδεικνύεται αναιμικός ως βασικός πρωταγωνιστής (ο τέταρτος Αστερίξ της σειράς), αντιθέτως ο Ζιλ Λελούς αντικαθιστά επάξια τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ως Οβελίξ και ο Βενσάν Κασέλ είναι απολαυστικός, ειδικά όταν μαλώνει με την Κλεοπάτρα Μαριόν Κοτιγιάρ, ως Ιούλιος Καίσαρας.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Γκιγιόμ Κανέ

Η κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει μέχρι το μόνο ελεύθερο γαλατικό χωριό για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους που έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.