Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

2

Πρωτότυπη ιστορία που μένει πιστή στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί, χωρίς να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό. Συμπαθής ο καινούριος Οβελίξ Ζιλ Λελούς, απολαυστικός ο Καίσαρας Βενσάν Κασέλ, αναιμικός ο πρωταγωνιστής (και σκηνοθέτης) Γκιγιόμ Κανέ.

Asterix kai Obelix sto dromo gia tin Kina

Μετά τον "Καίσαρα", την "Κλεοπάτρα", τους "Ολυμπιακούς Αγώνες" και την "Βρετανία", οι διασημότεροι Γαλάτες της ποπ κουλτούρας πακετάρουν τώρα βαλίτσες για την Άπω Ανατολή. Κι αυτό γιατί η όμορφη και δυναμική κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει ως το χωριό τους για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους οι οποίοι έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για μια περιπέτεια γεμάτο επικίνδυνα, αλλά και ρομαντικά απρόοπτα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η πρωτότυπη ιστορία μπορεί να μην εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό, μένει όμως πιστή τόσο στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί όσο και στη συνταγή του κινηματογραφικού franchise. Χωρίς να διαθέτει τη φινέτσα της "Κλεοπάτρας", τονίζει  την καρτουνίστικη δράση, θεαματικά σκηνοθετημένη από τον Γκιγιόμ Κανέ. Ο τελευταίος αποδεικνύεται αναιμικός ως βασικός πρωταγωνιστής (ο τέταρτος Αστερίξ της σειράς), αντιθέτως ο Ζιλ Λελούς αντικαθιστά επάξια τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ως Οβελίξ και ο Βενσάν Κασέλ είναι απολαυστικός, ειδικά όταν μαλώνει με την Κλεοπάτρα Μαριόν Κοτιγιάρ, ως Ιούλιος Καίσαρας.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Γκιγιόμ Κανέ

Η κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει μέχρι το μόνο ελεύθερο γαλατικό χωριό για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους που έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ντε Γκωλ: Η Ώρα της Αντίστασης

Πρώτο μέρος ενός πεντάωρου βιογραφικού έπους, πιστού στην ακαδημαϊκή εξιστόρηση. Παρά τους αγιογραφικούς τόνους, σκιαγραφεί με μια απρόσμενη ειρωνεία πολλούς από τους "ηρωικούς" χαρακτήρες του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/10/2026

Σιωπηλή Φίλη

Ποιητικές εικόνες, υπνωτιστική ατμόσφαιρα και ένας λυρικός, δραματουργικά χαλαρός (έως και ισχνός) στοχασμός πάνω στη σχέση ανθρώπου και φύσης. Βραβείο κριτικών στο περσινό φεστιβάλ Βενετίας.

Ντίγκερ

Το "SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα" εμπνέει μια μαύρη κωμωδία με πολλαπλούς σατιρικούς στόχους. Πικρότερος όλων, αυτός που αφορά την αυτοκαταστροφική τάση ενός ολόκληρου πολιτισμού να μετατρέπει τα πάντα σε γκροτέσκο θέαμα.

NAZA

Αποκαλυπτικότατο σινε-χρονικό ως προς την οργανωμένη, ψυχρή και μεθοδική επιτέλεση μιας γενοκτονίας. Ανατριχιαστικό στις λεπτομέρειές του, έχει περισσότερο πολιτικό και (πολύ) λιγότερο κινηματογραφικό περιεχόμενο.

"Winter is coming"... στη μεγάλη οθόνη: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας "Game of Thrones"

Η Warner Bros. ανακοίνωσε επισήμως πότε θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία "Game of Thrones: Aegon’s Conquest".

Η ταινία της Έφης Σπύρου διαγωνίζεται στο Aesthetica Short Film Festival του Ηνωμένου Βασιλείου

Η πειραματική ταινία μικρού μήκους "Between Water and Roof: Stories of Black" της Έφης Σπύρου θα προβληθεί στην κατηγορία "Experimenta"l και είναι υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Πειραματικής Ταινίας.

Νύχτες Πρεμιέρας: 10 ταινίες που δύσκολα θα ξαναδείς στη μεγάλη οθόνη

Αυτή είναι η ευκαιρία σου να δεις αυτές τις 10 ταινίες από το φετινό πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας στη μεγάλη οθόνη.