Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

2

Πρωτότυπη ιστορία που μένει πιστή στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί, χωρίς να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό. Συμπαθής ο καινούριος Οβελίξ Ζιλ Λελούς, απολαυστικός ο Καίσαρας Βενσάν Κασέλ, αναιμικός ο πρωταγωνιστής (και σκηνοθέτης) Γκιγιόμ Κανέ.

Asterix kai Obelix sto dromo gia tin Kina

Μετά τον "Καίσαρα", την "Κλεοπάτρα", τους "Ολυμπιακούς Αγώνες" και την "Βρετανία", οι διασημότεροι Γαλάτες της ποπ κουλτούρας πακετάρουν τώρα βαλίτσες για την Άπω Ανατολή. Κι αυτό γιατί η όμορφη και δυναμική κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει ως το χωριό τους για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους οι οποίοι έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για μια περιπέτεια γεμάτο επικίνδυνα, αλλά και ρομαντικά απρόοπτα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η πρωτότυπη ιστορία μπορεί να μην εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό, μένει όμως πιστή τόσο στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί όσο και στη συνταγή του κινηματογραφικού franchise. Χωρίς να διαθέτει τη φινέτσα της "Κλεοπάτρας", τονίζει  την καρτουνίστικη δράση, θεαματικά σκηνοθετημένη από τον Γκιγιόμ Κανέ. Ο τελευταίος αποδεικνύεται αναιμικός ως βασικός πρωταγωνιστής (ο τέταρτος Αστερίξ της σειράς), αντιθέτως ο Ζιλ Λελούς αντικαθιστά επάξια τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ως Οβελίξ και ο Βενσάν Κασέλ είναι απολαυστικός, ειδικά όταν μαλώνει με την Κλεοπάτρα Μαριόν Κοτιγιάρ, ως Ιούλιος Καίσαρας.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Γκιγιόμ Κανέ

Η κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει μέχρι το μόνο ελεύθερο γαλατικό χωριό για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους που έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
30/05/2024

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.

Γιάννης Σπανός: Πίσω απ' τη Μαρκίζα

Εξομολογήσεις και πληροφορίες συνθέτουν μια περισκοπική όσο και κινηματογραφικά λιτή προσέγγιση στο έργο ενός μελωδικού, απρόβλεπτου και σεμνότατου μουσικού δημιουργού.

Ελεγεία της Μόσχας

Βασισμένος σε προϋπάρχον κυρίως υλικό, ένας καταξιωμένος ταρκοφσκικός μαθητής προσπαθεί να περιγράψει την ιδιοσυγκρασία και το πνεύμα του δασκάλου του.

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ έρχεται στον Πειραιά

Με έμφαση στο ελληνικό ποιοτικό σινεμά η καινούρια διοργάνωση παρουσιάζει σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Φύσσας έγραψε ένα βιβλίο για τους κινηματογράφους της Αθήνας

Σε δύο τόμους και χίλιες σελίδες ο ερευνητής συγκέντρωσε όλη η ιστορία των σκοτεινών αιθουσών της πόλης.