Δυο Φίλοι και Ένας Ασβούλης

2

Από τη μια μεριά μια απλοϊκά περιπετειώδες και αστεία ιστορία, κι από την άλλη μερικές… σουρεαλιστικές αφηγηματικές παρεμβάσεις προσφέρουν ένα στοιχειωδώς ενδιαφέροντα καρτουνίστικο συνδυασμό διανθισμένο με μουσική και τραγούδια.

Dyo filoi kai enas asvoulis

Γνωστοί ως Κνούτσεν και Λούντβιγκσεν, οι Νορβηγοί μουσικοί Έιστιν Ντόλμεν και Γκούσταβ Λόρεντσεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην πατρίδα τους από το 1970 με μια σειρά εύληπτων ποπ/ροκ τραγουδιών κυρίως για παιδιά και νέους. Το 2015 έγιναν πετυχημένο καρτούν και το 2020 επέστρεψαν ως ρέμπελοι φίλοι που ζουν, μαζί με τον αγαπημένο τους ασβό, σε ένα σιδηροδρομικό τούνελ. Όταν μια επόπτρια τους κοινοποιεί την έξωσή τους, θα ξεκινήσουν να βρουν το συγγενή τους και θρυλικό πειρατή Κάπτεν Κνούτσεν, βέβαιοι πως είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει.

Από τη μια μεριά μια παιδική ιστορία, απλοϊκά περιπετειώδες και αστεία, κι από την άλλη μερικές… σουρεαλιστικές αφηγηματικές παρεμβάσεις προσφέρουν ένα στοιχειωδώς ενδιαφέροντα καρτουνίστικο συνδυασμό διανθισμένο με μουσική και τραγούδια.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νορβηγία. 2020. Διάρκεια: 78΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Δυο Φίλοι και Ένας Ασβούλης

Knutsen & Ludvigsen 2 - Det Store Dyret / Two Buddies and a Badger: The Great Big Beast
2
  • Animation
  • 2020
  • Διάρκεια: 78 '
  • Γκούνχιλ Ένγκερ

Οι Κνούτσεν και Λούντβιγκσεν είναι δυο ρέμπελοι μουσικοί που ζουν, μαζί με τον αγαπημένο τους ασβό, σε ένα σιδηροδρομικό τούνελ. Όταν μια επόπτρια τους κοινοποιεί την έξωσή τους, θα ξεκινήσουν να βρουν τον συγγενή τους και θρυλικό πειρατή Κάπτεν Κνούτσεν, βέβαιοι πως είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτό είναι το πρώτο θερινό σινεμά που ανοίγει φέτος

Επίσημα έναρξη στην καλοκαιρινή σεζόν με έναν τυπικά πιστό στον εαυτό του υπαίθριο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.