Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί

2

Η αφελής και αστεία (για τα οκτάχρονα) ενηλικίωση ενός λιλιπούτειου ήρωα μέσα από ένα εύκολα αναγνωρίσιμης συνταγής animation.

vic

Σειρά παιδικών βιβλίων (από τον Σουηδό συγγραφέα Ρούνερ Γιόνσον), πετυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ (πρώτα ως γιαπωνέζικο anime και κατόπιν ως αγγλόφωνο καρτούν), live κινηματογραφική ταινία (γερμανικής παραγωγής, ως "Vicky the Viking") και τώρα μεγάλου μήκους animation. Γνωστή διαδρομή ενός ακόμα αγαπημένου παιδικού χαρακτήρα, του μικροκαμωμένου, ευφυέστατου και παρορμητικού Βικ, ο οποίος ονειρεύεται να σαλπάρει προς το επικίνδυνο άγνωστο με τον πατέρα του, αρχηγό των Βίκινγκ, αλλά εκείνος δεν του δίνει την παραμικρή ευκαιρία. Μέχρι που το μαγικό σπαθί του μεγάλου αντιπάλου του θα πέσει στα χέρια του και ένας μυστηριώδης νεαρός επισκέπτης θα καταφθάσει στο χωριό τους.  

Το ταξίδι ως το καλά κρυμμένο Άσγκαρντ των θεών θα συνδυάσει εξωτική περιπέτεια, σκανδιναβική μυθολογία, αστείες παρεξηγήσεις, ρεσάλτα, μονομαχίες και διδαχές περί εμπιστοσύνης, ομαδικού πνεύματος και αποδοχής της διαφορετικότητας στην αφελή και αστεία (για τα οκτάχρονα) ενηλικίωση ενός λιλιπούτειου ήρωα μέσα από ένα εύκολα αναγνωρίσιμης συνταγής ζωηρό κινούμενο σχέδιο.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γερμανία, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 77΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί

Vic the Viking and the Magic Sword
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 77 '
  • Ερίκ Καζ

Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του, αρχηγό των Βίκινγκ, για μακρινές περιπέτειες, αλλά εκείνος δεν του δίνει την παραμικρή ευκαιρία. Μέχρι που ένα μαγικό σπαθί θα πέσει στα χέρια του και ένας μυστηριώδης νεαρός επισκέπτης θα καταφθάσει στο χωριό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.