Army Baby

1

Ελάχιστες υποφερτές στιγμές (δυο ερμηνείες, τρεις ατάκες…) επιβιώνουν μιας υποσχόμενης ιδέας, η οποία διεκπεραιώνεται με τηλεοπτική αισθητική και προχειρότητα.

Army_baby

Έχοντας ξεκινήσει γυρίσματα σχεδόν πριν τρία χρόνια, η καινούρια ταινία του Γιώργου Κορδέλλα ("Η Ρόζα της Σμύρνης") φτάνει επιτέλους στις αίθουσες κουβαλώντας μια υποσχόμενη αρχική ιδέα: παραμονές Χριστουγέννων σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένα ταξί παραδίδει ένα μωρό στον νεαρό στρατιώτη Γιάννη Κοντογιάννη. Μέχρι να βρεθεί λύση, οι φαντάροι της μονάδας αποφασίζουν να βοηθήσουν τον ανεύθυνο, γυναικά και απελπισμένο πλέον υποτιθέμενο πατέρα, "υιοθετώντας" το βρέφος κρυφά από τους ανωτέρους τους.

Δεν περιμένει κανείς την καινούρια "Λούφα και Παραλλαγή". Αυτό, όμως, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια αξιοπρεπή λαϊκή κωμωδία διεκπεραιώνεται με τη γνωστή τηλεοπτική αισθητική και προχειρότητα, αδικώντας άλλοτε "αστείες" σκηνές (η κακογυρισμένη αρχή), άλλοτε ερμηνείες (τα αγγλικά του διοικητή) κι άλλοτε την ομαλή αφηγηματική εξέλιξη της ιστορίας (το εντελώς τσαπατσούλικο φινάλε με την ανάκτηση του μωρού). Παρ’ όλα αυτά, ελάχιστες υποφερτές στιγμές (ο φιλότιμος Λουκάς Κυριαζής, δυο ευρήματα, τρεις ατάκες…) καταφέρνουν να επιβιώσουν και πιθανότατα να γοητεύσουν τους καλοπροαίρετους οπαδούς της ελληνικής (φαρσο)κωμωδίας.

Ελλάδα. 2022. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Army Baby

1
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 95 '
  • Γιώργος Κορδέλλας

Παραμονές Χριστουγέννων σε ένα στρατόπεδο του Έβρου. Ένα ταξί παραδίδει ένα μωρό στον νεαρό στρατιώτη και υποτιθέμενο πατέρα του Γιάννη Κοντογιάννη. Μέχρι να βρεθεί λύση, οι φαντάροι της μονάδας αποφασίζουν να τον βοηθήσουν, «υιοθετώντας» το κρυφά από τους ανωτέρους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εκδήλωση αφιερωμένη στα φιλμ του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Χίτσκοκ και πάνω σε αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

Αφιερώματα στους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη και Νικολάους Γκεϊρχάλτερ από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το έργο δύο κορυφαίων δημιουργών έχει την τιμητική του στην προσεχή μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.