Νυχτερινοί Επισκέπτες

2,5

Τα 80s ως εποχή αναγέννησης για μια υπερβολικά χαμηλότονη γαλλική ιστορία χειραφέτησης με τρυφερά αισθήματα, νοσταλγία και αναιμική κινηματογραφική διάθεση.

Nyxterinoi_episkeptes

Μητέρα δυο παιδιών αφοσιωμένη στην ανατροφή τους, η Ελιζαμπέτ εγκαταλείπεται από το σύζυγό της. Ο Μικαέλ Ερς ("Αμάντα") τοποθετεί την αρχή της ιστορίας του τη βραδιά των εκλογών του 1981, όταν η Γαλλία καλωσορίζει τη (σοσιαλιστική) ελπίδα και η ηρωίδα μας χάνει τις δικές της βεβαιότητες. Κι οι δυο τους, λοιπόν, στέκονται μπροστά σε πρωτόφαντες προκλήσεις, τις οποίες η Ελιζαμπέτ θα βρει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία θα προσληφθεί ως τηλεφωνήτρια, και σε μια μοναχική κοπέλα, την οποία περιθάλπει σπίτι της.

Όπως και στην "Αμάντα", στην οθόνη θα εξελιχθεί μια περιπέτεια πολλαπλής ενηλικίωσης, η οποία αγγίζει ακόμα και τη γαλλική κοινωνία, με φόντο τη δεκαετία του ’80 ως εποχή αναγέννησης και "οικογενειακής" ενσωμάτωσης. Τα τρυφερά αισθήματα καθοδηγούν τις παλινδρομήσεις των χαρακτήρων, η νοσταλγία κυριαρχεί και ο Ερς παρατηρεί τις λεπτομέρειες που αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Οι τόνοι δεν υψώνονται ποτέ, όμως, σ’ αυτή την υπερβολικά χαμηλόστροφη ιστορία χειραφέτησης, η κινηματογραφική διάθεση της οποίας παραμένει μέχρι τέλους ρομαντικά αναιμική.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ONE FROM THE HEART

Περισσότερες πληροφορίες

Νυχτερινοί Επισκέπτες

Les Passagers de la Nuit
2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 111 '
  • Μικαέλ Ερς

Χωρισμένη και με δύο παιδιά στην εφηβεία, η Ελιζαμπέτ αναζητά δουλειά και μια πρόκληση στη ζωή της. Θα τις βρει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή και στο πρόσωπο μιας μοναχικής κοπέλας, την οποία περιθάλπει στο σπίτι της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.