Τέλος Χρόνου

3

Η κατάσταση της σύγχρονης παιδείας μέσα από τα μάτια μιας νεοελληνικής γενιάς η οποία ετοιμάζεται να ενηλικιωθεί. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων.

Telos_xronou

Όπως και στο "Citizen Xenos" (2018), το οποίο διερευνούσε τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στη ζωή έξι χαρακτήρων, έτσι και στο "Τέλος Χρόνου" ο Λουκάς Παλαιοκρασάς φιλτράρει την κοινωνικοπολιτική κριτική του μέσα από απλές ανθρώπινες ιστορίες. Αυτές των Σοφία, Λορντ, Νίκου και Αλέξανδρου, μαθητών της τρίτης λυκείου οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την πίεση των πανελληνίων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το προσωρινό κλείσιμο του σχολείου τους και ο covid-19 τους αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ακολουθώντας τους στη σχολική καθημερινότητά τους, το καταγραφικό χρονικό του Παλαιοκρασά διασταυρώνει τις απόψεις τους, όσο κι εκείνες των συμμαθητών και καθηγητών τους πάνω σε μικρά και μεγάλα, αστεία και σοβαρά, εφήμερα και διαχρονικά προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από την κατάσταση της σύγχρονης παιδείας και απλώνονται στις τέσσερις γωνιές της αντιφατικής νεοελληνικής πραγματικότητας. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων το οποίο κοιτάζει καλειδοσκοπικά και χωρίς έτοιμες απαντήσεις τις αγωνίες μιας αμήχανης νέας γενιάς μπροστά στην πρόκληση της ενηλικίωσής της.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 77΄

Περισσότερες πληροφορίες

Τέλος Χρόνου

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 77 '
  • Λουκάς Παλαιοκρασάς

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές τρίτης λυκείου, αντιμέτωποι με την πίεση των πανελλήνιων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου τους και ο Covid-19 τούς αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο γιος του Μπρους Λι ενσαρκώνει τον πατέρα του στην ταινία του Ανγκ Λι

Η βιογραφία φέρει την υπογραφή του οσκαρικού σκηνοθέτη ο οποίος μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του θρυλικού ηθοποιού και αρτίστα των πολεμικών τεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/12/2022

Η Κατρίν Κορσινί και το στοίχημα της κοινωνικής κωμωδίας

Η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα της "Μεγάλης Ρήξης", η οποία έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των περσινών Καννών, μιλάει για την προσπάθειά της να συνδυάσει πολιτικές αναφορές και κωμωδία καταστάσεων.

Zoe Kravitz, a Catwoman we love

Υπέροχη ηθοποιός, υπέροχο πλάσμα.

Οι ταινίες που μίλησαν ανοιχτά για το Aids

Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV σήμερα κι αυτά είναι τα φιλμ που "νίκησαν" τη μάστιγα του αιώνα.

Ο νέος Τζέιμς Μποντ ίσως είναι ηθοποιός της Marvel

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ηθοποιός έχει ήδη περάσει από δοκιμαστικό.

Η Νύχτα της 12ης

Κινηματογραφικά ορθογραφημένο και σεναριακά στιβαρό αστυνομικό θρίλερ. Ένα "Zodiac" αλά γαλλικά, το οποίο περιγράφει διεισδυτικά τις απωθημένα βίαιες, πατριαρχικές δομές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

Κάποια Μίλησε

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των "Spotlight" και "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου", υπηρετεί με διηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.