Τέλος Χρόνου

3

Η κατάσταση της σύγχρονης παιδείας μέσα από τα μάτια μιας νεοελληνικής γενιάς η οποία ετοιμάζεται να ενηλικιωθεί. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων.

Telos_xronou

Όπως και στο "Citizen Xenos" (2018), το οποίο διερευνούσε τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στη ζωή έξι χαρακτήρων, έτσι και στο "Τέλος Χρόνου" ο Λουκάς Παλαιοκρασάς φιλτράρει την κοινωνικοπολιτική κριτική του μέσα από απλές ανθρώπινες ιστορίες. Αυτές των Σοφία, Λορντ, Νίκου και Αλέξανδρου, μαθητών της τρίτης λυκείου οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την πίεση των πανελληνίων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το προσωρινό κλείσιμο του σχολείου τους και ο covid-19 τους αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ακολουθώντας τους στη σχολική καθημερινότητά τους, το καταγραφικό χρονικό του Παλαιοκρασά διασταυρώνει τις απόψεις τους, όσο κι εκείνες των συμμαθητών και καθηγητών τους πάνω σε μικρά και μεγάλα, αστεία και σοβαρά, εφήμερα και διαχρονικά προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από την κατάσταση της σύγχρονης παιδείας και απλώνονται στις τέσσερις γωνιές της αντιφατικής νεοελληνικής πραγματικότητας. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων το οποίο κοιτάζει καλειδοσκοπικά και χωρίς έτοιμες απαντήσεις τις αγωνίες μιας αμήχανης νέας γενιάς μπροστά στην πρόκληση της ενηλικίωσής της.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 77΄

Περισσότερες πληροφορίες

Τέλος Χρόνου

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 77 '
  • Λουκάς Παλαιοκρασάς

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές τρίτης λυκείου, αντιμέτωποι με την πίεση των πανελλήνιων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου τους και ο Covid-19 τούς αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.