Η Κόρη

3

Δράμα σκηνοθετημένο με αργό, υποβλητικό ρυθμό και υπόγεια ένταση. Αξιοποιεί ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, εγκαθιστά μια ατμόσφαιρα απειλής και κορυφώνεται ως βίαιο θρίλερ.

H_korh

Με φεστιβαλικές διακρίσεις και εφτά φορές υποψήφιος για Γκόγια, ο 58χρονος Μανουέλ Μαρτίν Κουέντσα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον Ισπανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης του οποίου οι ταινίες δεν έχουν φτάσει ως τη χώρα μας. Ποδαρικό κάνει η ιστορία της Ιρένε, μια εγκύου έφηβης η οποία δραπετεύει από το κέντρο ανηλίκων παραβατών. Ενώ την αναζητά η αστυνομία, καταφεύγει στο απομονωμένο σπίτι του επιτηρητή της Χαβιέρ, ο οποίος έχει κανονίσει μαζί της να της δώσει άσυλο μέχρι να γεννήσει, κρατώντας κατόπιν με τη γυναίκα του το παιδί για δικό τους.

Το δράμα του Κουέντσα είναι σκηνοθετημένο με αργό, υποβλητικό ρυθμό και υπόγεια ένταση. Αξιοποιώντας ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, αφιερώνει χρόνο στο να πλησιάσει τους χαρακτήρες του, εγκαθιστώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα απειλής. Αφηγηματικά συγκεντρωμένο, διαθέτει ένα πολανσκικό άγγιγμα, χτίζοντας το σασπένς με μέθοδο και σεναριακή επιδεξιότητα (ο πατέρας του παιδιού βγαίνει από τη φυλακή, ο αστυνόμος που αναζητά την Ιρένε αρχίζει να υποπτεύεται τον Χαβιέρ), πριν κορυφωθεί αναπόφευκτα ως βίαιο θρίλερ "φυσικής" τιμωρίας.

Ισπανία. 2021. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κόρη

La Hija
3
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 122 '
  • Μανουέλ Μαρτίν Κουένκα

Η Ιρένε είναι μια έγκυος έφηβη που δραπετεύει από το κέντρο ανήλικων παραβατών. Ενώ την αναζητά η αστυνομία, καταφεύγει στο απομονωμένο σπίτι του επιτηρητή της Χαβιέρ, με τον οποίο έχει κανονίσει να της δώσει άσυλο μέχρι να γεννήσει, κρατώντας κατόπιν με τη γυναίκα του το παιδί για δικό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.