Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος

1
to_orfano_protos_fonos

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκατρία ολόκληρα χρόνια χωρίζουν αυτό το πρίκουελ από το "Orphan". Μια αδύναμη, μα επιδραστική ταινία τρόμου, εξαιτίας ενός σοκαριστικού plot twist το οποίο, αν δεν γνωρίζετε, καλύτερα να μάθετε προτού δείτε τον "Πρώτο Φόνο" (ή συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο).

Οι υπόλοιποι θα θυμούνται φυσικά την Έστερ, μια ενήλικη γυναίκα η οποία παριστάνει το μικρό κοριτσάκι έτσι ώστε να μακελέψει όσους βρει στο διάβα της. Η νέα ταινία ξεκινάει όταν η Έστερ δραπετεύει από μια εσθονική ψυχιατρική κλινική και καταλήγει να προσποιείται την εξαφανισμένη κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών. Αγνοεί, όμως, πως η νέα της μητέρα δεν είναι τόσο αθώα όσο εκείνη πιστεύει.

Παρά το γεγονός ότι το "μυστικό" της Έστερ είναι ήδη γνωστό, το πρίκουελ σπαταλά όλη την ενέργειά του σε ένα ανούσιο κρυφτούλι με το προφανές. Έτσι, αναπτύσσεται μια τραγελαφική πλοκή με μια αστεία "ανατροπή", ανόητους χαρακτήρες και ανύπαρκτη αίσθηση πειστικού τρόμου, τα οποία καθιστούν την ταινία κατάλληλη μόνο για ειρωνική θέαση, παρά την εκ νέου ανατριχιαστική ερμηνεία της "μικρομέγαλης" Ίζαμπελ Φούρμαν.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2022. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος

Orphan: First Kill
1
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 109 '
  • Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Η μικρόσωμη Έστερ δραπετεύει από μια ψυχιατρική κλινική και καταφέρνει να βρει καταφύγιο σε μια οικογένεια, παριστάνοντας την κόρη τους που είχε εξαφανιστεί. Αγνοεί, όμως, πως η νέα της μητέρα δεν είναι τόσο αθώα όσο εκείνη πιστεύει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.