Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος

1
to_orfano_protos_fonos

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκατρία ολόκληρα χρόνια χωρίζουν αυτό το πρίκουελ από το "Orphan". Μια αδύναμη, μα επιδραστική ταινία τρόμου, εξαιτίας ενός σοκαριστικού plot twist το οποίο, αν δεν γνωρίζετε, καλύτερα να μάθετε προτού δείτε τον "Πρώτο Φόνο" (ή συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο).

Οι υπόλοιποι θα θυμούνται φυσικά την Έστερ, μια ενήλικη γυναίκα η οποία παριστάνει το μικρό κοριτσάκι έτσι ώστε να μακελέψει όσους βρει στο διάβα της. Η νέα ταινία ξεκινάει όταν η Έστερ δραπετεύει από μια εσθονική ψυχιατρική κλινική και καταλήγει να προσποιείται την εξαφανισμένη κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών. Αγνοεί, όμως, πως η νέα της μητέρα δεν είναι τόσο αθώα όσο εκείνη πιστεύει.

Παρά το γεγονός ότι το "μυστικό" της Έστερ είναι ήδη γνωστό, το πρίκουελ σπαταλά όλη την ενέργειά του σε ένα ανούσιο κρυφτούλι με το προφανές. Έτσι, αναπτύσσεται μια τραγελαφική πλοκή με μια αστεία "ανατροπή", ανόητους χαρακτήρες και ανύπαρκτη αίσθηση πειστικού τρόμου, τα οποία καθιστούν την ταινία κατάλληλη μόνο για ειρωνική θέαση, παρά την εκ νέου ανατριχιαστική ερμηνεία της "μικρομέγαλης" Ίζαμπελ Φούρμαν.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2022. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος

Orphan: First Kill
1
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 109 '
  • Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Η μικρόσωμη Έστερ δραπετεύει από μια ψυχιατρική κλινική και καταφέρνει να βρει καταφύγιο σε μια οικογένεια, παριστάνοντας την κόρη τους που είχε εξαφανιστεί. Αγνοεί, όμως, πως η νέα της μητέρα δεν είναι τόσο αθώα όσο εκείνη πιστεύει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο 'Αχινός' του Χάρις Ντίκινσον είναι ένα ντεμπούτο γεμάτο οργή και τρυφερότητα

Μετά τα "Triangle of Sadness" και "Babygirl", ο ηθοποιός περνάει πίσω από την κάμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
22/10/2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος" περιμένει τις ταινίες σας

Το φεστιβάλ επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με διεθνείς συμμετοχές και ειδικά αφιερώματα στον κινηματογράφο.

Το Kino Athens 2025 τιμά τη Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Η νέα ταινία της Χιλιανής σκηνοθέτιδας "Limpia" είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο Netflix.

Ελληνικό box office: Πόσοι θεατές σήκωσαν το "Νεκρό Τηλέφωνο 2";

Ο Ίθαν Χοκ επέστρεψε ως τρομακτικός "Αρπαχτής" και κέρδισε εύκολα τις εντυπώσεις, σε αντίθεση με τη συνεργασία Τζούλια Ρόμπερτς - Λούκα Γκουαντανίνο, η οποία απογοήτευσε.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Mr. Scorsese" επιλέγουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Αμερικανικού σκηνοθέτη.