Οι Έρωτες της Αναΐς

3

Η Αναΐς Ντεμουστιέ ενσαρκώνει με αέρινη χάρη μια νεαρή γυναίκα που αναζητά προσανατολισμό ζωής μέσα σε μια διασκεδαστικά… γαλλική ρομαντική κομεντί.

Anais1

Απόλυτα σύγχρονη κινηματογραφική ηρωίδα (στο νου έρχεται η Τζούλι από τον "Χειρότερο Άνθρωπο στον Κόσμο"), η Αναΐς είναι μια άνεργη 30χρονη που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή διατριβή της. Εξωστρεφής, επιπόλαια και σε διαρκή κίνηση, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά και να προσανατολισθεί μέσα σε μια παριζιάνικη καθημερινότητα η οποία μεταφέρει το αστικό χάος της στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά των κατοίκων της.  

Στο σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο της η Σαρλίν Μπουρζουά – Τακέ ακολουθεί τη δαιδαλώδη διαδρομή της Αναΐς προς την ωριμότητα μέσα από τις συναισθηματικές περιπέτειές της, οι οποίες ξεκινούν με το χωρισμό της από τον νεαρό εραστή της Ραούλ, τον οποίο ποτέ δεν θα μάθει αν αγάπησε πραγματικά. Στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τον μεγαλύτερό της σε ηλικία και παντρεμένο εκδότη Ντανιέλ, με τον οποίο ξεκινάει μια κρυφή σχέση. Όταν όμως γνωρίσει τη σύζυγό του Εμιλί, πετυχημένη συγγραφέα, θα παθιαστεί ακόμα περισσότερο μαζί της.

Η διασκεδαστικά… γαλλική ρομαντική κομεντί της Μπουρζουά – Τακέ διασταυρώνει διαρκώς τις έννοιες της ευθύνης και της ανευθυνότητας, αποκαλύπτοντας τη διπλή όψη καταστάσεων και χαρακτήρων. Χιουμοριστικές στιγμές (οι Κορεάτες στο Airbnb, ο λιπόθυμος λεμούριος) εναλλάσσονται με δραματικότερους τόνους (η άρρωστη μητέρα της Αναΐς), οι απρόβλεπτες ερωτικές παρορμήσεις της ηρωίδας είναι ταυτόχρονα συγκινητικές και απερίσκεπτες, μια ανάλαφρη, δροσερή αφήγηση αναδεικνύει από τις ρωγμές της μια βαθιά υπαρξιακή ανησυχία. Η φουριόζα Αναΐς Ντεμουστιέ ενσαρκώνει με αέρινη χάρη μια νεαρή γυναίκα η οποία αναζητά προσανατολισμό ζωής και η κάμερα αποτυπώνει χωρίς διδακτικές κρίσεις τον νεανικό αμοραλισμό της, προϊόν ασυγκράτητης ενέργειας, πολλαπλών ανασφαλειών, ζωντανού πάθους και πολιτισμικής σύγχυσης. Γι’ αυτό και η Μπουρζουά – Τακέ μεταφέρει όλη την τελευταία και δραματικά καθοριστική ερωτική περιπέτειά της στην ηλιόλουστη εξοχή, ολοκληρώνοντάς την όμως με μια "σοβαρή" σκηνή αποχωρισμού σε κλειστό χώρο. Όπου το ειρωνικό πλάνο του φινάλε παίρνει μαζί του κι όλες τις ετοιμοπαράδοτες απαντήσεις.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ONE FROM THE HEART

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Έρωτες της Αναΐς

Les Amours d’ Anais
3
  • Κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 98 '
  • Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέ

Η 30χρονη και άνεργη Αναΐς, που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή διατριβή της, χωρίζει με τον νεαρό εραστή της κι ερωτεύεται τον μεγαλύτερό της σε ηλικία συγγραφέα Ντανιέλ. Όταν όμως γνωρίσει τη σύζυγό του Εμιλί θα παθιαστεί ακόμα περισσότερο μαζί της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.