Στα Άκρα

2

Ένα θρίλερ με νεονουάρ αποχρώσεις που πείθει όσο φέρεται σαν μια ιστορία εκδίκησης, αλλά κουράζει όταν επικεντρώνεται σε τραβηγμένες παράλληλες πλοκές.

sta_akra_kritiki

Ένας οδηγός μετρό προσεγγίζει ένα σταθμό όταν ένας άντρας πέφτει στις γραμμές. Στα κλάσματα που διαρκεί η πτώση προλαβαίνει να διακρίνει το πρόσωπο του αυτόχειρα και διαπιστώνει ότι πρόκειται για τον αποξενωμένο γιο του. Αποφασίζει, τότε, να ανακαλύψει τι τον οδήγησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Κάπως έτσι, από την πρώτη κιόλας σεκάνς, ο σεναριογράφος των "Άθλιων" Τζορντάνο Τζεντερλίνι πατάει τέρμα το γκάζι στην κλίμακα του σασπένς, υποβοηθούμενος από έναν πρωταγωνιστή όπως ο Αντόνιο ντε λα Τόρε, που γνωρίζει άριστα πώς να χειρίζεται τα αστικά θρίλερ ("Η Οργή Ενός Υπομονετικού Ανθρώπου"). Από ατμόσφαιρα, εξάλλου, η ταινία τα πηγαίνει περίφημα, υιοθετώντας ένα υποβλητικό νεονουάρ στιλιζάρισμα και συστήνοντάς μας βλοσυρούς χαρακτήρες αμφιβόλου ηθικής.

Τα προβλήματα ξεκινούν από την επιλογή του Τζεντερλίνι να επιμηκύνει βεβιασμένα τις διαστάσεις ενός σεναρίου που δεν το έχει στ’ αλήθεια ανάγκη. Οι αποπροσανατολιστικές, αν όχι τραβηγμένες, υποπλοκές (οι ντετέκτιβ, το παρελθόν του ήρωα), αντί να εμπλουτίζουν την αφήγηση, της στερούν ένταση και ρυθμό. Έτσι, μια κατά τα άλλα πειστική ιστορία εκδίκησης, "ξεφουσκώνει" θέλοντας να πει τα πάντα δίχως να ξεπεράσει τα 100 λεπτά…

Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Στα Άκρα

Entre La Vie et La Mort
2
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζορντάνο Τζεντερλίνι

Ένας οδηγός μετρό προσεγγίζει ένα σταθμό όταν ένας άντρας πέφτει στις γραμμές. Στα κλάσματα που διαρκεί η πτώση προλαβαίνει να διακρίνει το πρόσωπο του αυτόχειρα και διαπιστώνει ότι πρόκειται για τον αποξενωμένο γιο του. Αποφασίζει, τότε, να ανακαλύψει τι τον οδήγησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

"Ο Διάβολος φοράει Prada 2": Έσκασε το trailer και σπάει κάθε ρεκόρ στις προβολές

Μόλις 9 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει τις 2,8 εκατ. προβολές, ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί, όταν η ταινία κυκλοφορήσει, στις αίθουσες των σινεμά.

Μια ξεχωριστή ανθολογία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το CineDoc έρχεται στον Δαναό

Πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μια βραβευμένη VR προβολή θα παρουσιαστούν για δύο ημέρες από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc στον κινηματογράφο Δαναό.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

Γιατί το κοινό επιστρέφει στο σινεμά

Ο λαός γυρνά ξανά και δυναμικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, κάνοντας ξανά το σινεμά, απόλυτο trend. Ουρές στα ταμεία και sold-out που θυμίζουν τις παλιές, χρυσές εποχές. Οι λόγοι πίσω από αυτό.