Το Μαχαίρι στο Νερό

4

Με εκπληκτική δεξιοτεχνία ο Πολάνσκι δημιουργεί μια ασφυκτικά κλειστοφοβική αίσθηση και εκμοντερνίζει δημιουργικά το ψυχολογικό θρίλερ.

to_maxairi_sto_nero

Η πρώτη ταινία του Ρομάν Πολάνσκι εντυπωσιάζει με τη σεναριακή και σκηνοθετική ακρίβειά της, θίγοντας διαχρονικές προβληματικές. Ακολουθεί ένα νεαρό ζευγάρι το οποίο πηγαίνει σε μια λίμνη για να περάσει το σαββατοκύριακο στο μικρό γιοτ του. Στο δρόμο θα πάρει με οτοστόπ έναν νεαρό, ο οποίος θα τους συνοδέψει στο πλοίο. Εκεί θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι ανταγωνισμού ανάμεσα στους άντρες, το οποίο θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σεξουαλικός ανταγωνισμός, μάχη εξουσίας, αντιστροφή ρόλων θύτη και θύματος, ταξικές και ψυχαναλυτικές αναφορές. Με εκπληκτική δεξιοτεχνία για πρωτοεμφανιζόμενο, ο Πολάνσκι δημιουργεί μια ασφυκτικά κλειστοφοβική αίσθηση, σε αντίστιξη με το ήσυχο, ειδυλλιακό τοπίο που περιβάλλει την ανθρώπινη παρουσία. Ένα βήμα προς το μοντέρνο ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο απέσπασε υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Α/Μ. Πολωνία. 1962. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μαχαίρι στο Νερό

Noz W Wodzie
4
  • Σινεφίλ
  • 1962
  • Διάρκεια: 94 '
  • Ρομάν Πολάνσκι

Ένα ζευγάρι πηγαίνει σε μια λίμνη για να περάσει το σαββατοκύριακο στο μικρό γιοτ του. Στο δρόμο θα πάρει με οτοστόπ έναν νεαρό, ο οποίος θα τους συνοδέψει στο πλοίο. Εκεί θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι ανταγωνισμού ανάμεσα στους άντρες, το οποίο λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: "Wicked" εναντίον "Βουγονίας"

Το δεύτερο μέρος του μιούζικαλ "Wicked" έριξε από την κορυφή του εισπρακτικού top-10 τη λανθιμική "Βουγονία", την ώρα που η "Νυρεμβέργη" αποδεικνύεται μια ευχάριστη εμπορική έκπληξη για το ενήλικο σινεφίλ κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/11/2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Η επιστροφή του Οικονομίδη, Λόρενς - Πάτινσον σε ρήξη και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 27/11

Η επιστροφή του Οικονομίδη, Λόρενς - Πάτινσον σε ρήξη και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.

Αυτά είναι τα highlights του 16ου Ethnofest

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει και η ομάδα του με τον διευθυντή του Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη επιλέγουν τις καλύτερες στιγμές.

Οι "ψαγμένες" ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Οι σινεφίλ και arthouse παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 26/11.

Το Ethnofest είναι και πάλι εδώ!

Η 16η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει με αφιέρωμα στην εκτός σχεδίου Ελλάδα και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τις νέες ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους της Αθήνας.