Υψηλή Ραπτική

2

Δυο αταίριαστοι χαρακτήρες και δυο διαφορετικές γενιές αλληλοσυμπληρώνονται σε μια υπερβολικά χαμηλότονη, υποτονική δραματικά πορεία ψυχολογικής και συναισθηματικής συνειδητοποίησης.

Ypsili_raptiki

Η Ναταλί Μπάιγ είναι η Εστέρ. Αρχιμοδίστρα του οίκου Dior, στο τέλος της καριέρας της, γνωρίζεται με τη νεαρή Τζαντ, η οποία της κλέβει την τσάντα στο μετρό. Αποφασίζοντας να τη βοηθήσει, την παίρνει ως βοηθό της στον οίκο υψηλής ραπτικής. Η συμβίωσή τους, όμως, εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι η ίδια είχε φανταστεί.


Παρά τον τίτλο της και την πιστή αναπαράσταση της καθημερινότητας των ατελιέ της παριζιάνικης haute couture, η ταινία της Σιλβί Οαγιόν κρατάει όλο το glamour στο φόντο και επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται στα παρασκήνια των λαμπερών ντεφιλέ. Σκιαγραφεί δύο γυναίκες με ενδιαφέρουσες αντιφάσεις, αν και η ματιά της παραμένει κοινωνιολογικά ρηχή, πατώντας στα τετριμμένα σχήματα του φτωχού και του προνομιούχου ή του νέου και του ηλικιωμένου. Επιπλέον, ενώ δεν της λείπει η αφηγηματική ζεστασιά, η δραματική ένταση δεν κλιμακώνεται ποτέ, κρατώντας μέχρι τέλους υποτονική τη γλυκόπικρη πορεία ψυχολογικής και συναισθηματικής συνειδητοποίησης δύο αταίριαστων χαρακτήρων και δύο διαφορετικών γενεών που αλληλοσυμπληρώνονται.

Γαλλία, Βέλγιο. 2021. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Υψηλή Ραπτική

Haute Couture
2
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σιλβί Οαγιόν

Στο τέλος της καριέρας της, υπεύθυνη ατελιέ πια του οίκου Dior, η Εστέρ γνωρίζεται με τη νεαρή Τζαντ, η οποία της κλέβει την τσάντα στο μετρό. Αποφασίζοντας να τη βοηθήσει, την παίρνει ως βοηθό της στον οίκο υψηλής ραπτικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Hackers": Επέτειος 30 χρόνων για την ταινία που δεν προέβλεψε το μέλλον

Η camp περιπέτεια με την Αντζελίνα Τζολί επένδυσε σε τεχνοφοβικά άγχη που δε γέρασαν καθόλου καλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2025

Οι κωμωδίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Rom com, χιούμορ μαύρο ή πικρό και όλα τα feelgood φιλμ που βρίσκουμε στις μαρκίζες.

Θυμάστε τη φάση που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε ταινία;

Στα ‘00s μια κομεντί από την Αγγλία έσκισε ταμεία, καρδιές και… δίχτυα χρησιμοποιώντας το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή.

Ασιατικό horror, Κάρπεντερ και φρέσκο σινεμά τρόμου στο 10ο Horrorant

Ανακαλύψτε το πλούσιο πρόγραμμα του επετειακού φεστιβάλ που αποθεώνει το σινεμά είδους.

Μια ελληνική VR συμπαραγωγή διαγωνίζεται στις Κάννες

Η ταινία εικονικής πραγματικότητας "The Exploding Girl" συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα Immersive της Κρουαζέτ.

Οι ταινίες που βλέπουμε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος"

Με θέμα "Σύνορα και Σκιές", το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων του κινηματογράφου και να αναδείξει τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, τον ρόλο της τέχνης και τη ματιά σπουδαίων δημιουργών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (1-7/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.