Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο

2

Διασκεδαστικά προβλήματα δέσμευσης ταλαιπωρούν μια στρωτή και συγκαταβατική, ελάχιστα πρωτότυπη κωμωδία καθυστερημένης ενηλικίωσης από το σκηνοθέτη των «Το Κόλπο του Αιώνα» και «Χωρίς Παιδιά».

Simera_ftiaxnoume_ton_kosmo1

Ενήλικοι άντρες που εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά είναι οι αγαπημένοι κινηματογραφικοί ήρωες του Αργεντίνου Άριελ Βίνογκραντ ("Χωρίς Παιδιά", "10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά", "Το Κόλπο του Αιώνα"), ο οποίος βρίσκει ακόμα έναν στο πρόσωπο του Νταβίντ "ο Έλληνας" Σαμαράς. Παραγωγού ενός άθλιου, μα επιτυχημένου τηλεοπτικού reality show, ο οποίος μετά τον ξαφνικό θάνατο της πρώην συζύγου του μαθαίνει πως ο εννιάχρονος γιος του δεν είναι δικό του παιδί. Ανέκαθεν ανεύθυνος ως γονιός, νιώθει πως δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον μικρό Μπενίτο, εκείνος όμως τον πείθει να βρουν μαζί τον βιολογικό του πατέρα.

Ο Βίνογκραντ βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στοιχείο του, μιας και διασκεδαστικά προβλήματα δέσμευσης ταλαιπωρούν μια στρωτή και συγκαταβατική, ελάχιστα πρωτότυπη κωμωδία καθυστερημένης ενηλικίωσης. Οι σατιρικές βολές της στην τηλεοπτική πραγματικότητα είναι επιτυχημένες, κάποιοι περιφερειακοί χαρακτήρες έχουν την πλάκα τους, αλλά όλα μοιάζουν ν’ ακολουθούν εδώ τη χιουμοριστική πεπατημένη, χωρίς η χημεία του αρσενικού πρωταγωνιστικού διδύμου να βοηθά κωμικά ή συγκινητικά.

Αργεντινή. 2022. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο

Hoy Se Arregla el Mundo / Today We Fix The World
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 113 '
  • Άριελ Γουίνογκραντ

Μετά τον ξαφνικό θάνατο της πρώην συζύγου του, ο Νταβίντ «ο Έλληνας» Σαμαράς, παραγωγός ενός τηλεοπτικού reality show, μαθαίνει πως ο εννιάχρονος γιος του δεν είναι δικό του παιδί. Ανεύθυνος ως γονιός, νιώθει πως δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον μικρό Μπενίτο, εκείνος όμως τον πείθει να βρουν μαζί τον βιολογικό του πατέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ακόμα και ο Τζέιμς Κάμερον άκουσε τα "Κάλαντα"

Ούτε το "Avatar: Φωτιά και Στάχτη" μπόρεσε να τα βάλει με τα ασταμάτητα "Κάλαντα των Χριστουγέννων", σε ένα θερμό κινηματογραφικά Δεκέμβριο, ο οποίος ανήκει στο ελληνικό σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/12/2025

"Οδύσσεια": Κυκλοφόρησαν το τρέιλερ και η επίσημη αφίσα της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Η πολυαναμενόμενη μεταφορά του έπους του Ομήρου έρχεται στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2026.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (25-31/12)

Τρεις αυτοτελείς ιστορίες, ο Ιωάννης Καποδίστριας και μία ελληνική ρομαντική κομεντί θα δούμε στις αίθουσες.

Μία χριστουγεννιάτικη εμπειρία έρχεται στο Athinaion Experience

Ένα αφιέρωμα με μερικές από τις αγαπημένες μας γιορτινές ταινίες ξεκινάει σήμερα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 25/12

Η ταινία που χάρισε στον Τζιμ Τζάρμους τον πρώτο του Χρυσό Λέοντα, ένα ιστορικό έπος δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή και όλα όσα θα δούμε στις μαρκίζες αυτή την εβδομάδα.

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Γιορτινή διάθεση και επιλογές για μικρούς και μεγάλους που θα βρούμε στις αίθουσες από τις 18 έως τις 24/12.

Χριστούγεννα στο Cinobo Πατησίων με μεγάλα αφιερώματα και ξεχωριστές πρεμιέρες

Το κινηματογραφικό στέκι της Αθήνας παρουσιάζει μεγάλα αφιερώματα και ξεχωριστές προβολές όλη τη διάρκεια των γιορτών.