Ίκαρος και Δαίδαλος

3

Αξιοπρόσεκτη διασκευή του γνωστού αρχαίου μύθου, με καλοδουλεμένες μοντέρνες πινελιές και αφηγηματική φρεσκάδα, παρά τη σχηματική απεικόνιση ορισμένων χαρακτήρων.

ikaros_kai_daidalos «Ίκαρος και Δαίδαλος»

Σπανίζουν τα αξιοπρόσεκτα ευρωπαϊκά animations που δεν προέρχονται από κάποιο διακεκριμένο στούντιο, ενώ ακόμα λιγότερα είναι αυτά που καταφέρνουν να αποδώσουν με αυθεντική ματιά κάποιον αρχαιοελληνικό μύθο. Περίφημα, σε γενικές γραμμές, τα καταφέρνει ωστόσο το "Ίκαρος και Δαίδαλος" του Κάρλο Βογέλε, μια γαλλική παραγωγή που εκμοντερνίζει τη γνωστή ιστορία του αγοριού που πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο.

Ο Βογέλε παρεμβαίνει με καλοδουλεμένες πινελιές στην πρωτότυπη πλοκή, αποδίδει με φρεσκάδα τους πρωταγωνιστές –αδικώντας ίσως την "αφελή" Αριάδνη–, για να παραδώσει εντέλει μια αξιοπρόσεκτη διασκευή που στέκεται στα πόδια της, προσφέροντας γλυκιά ψυχαγωγία δίχως μεγαλοστομίες.

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο. 2022. Διάρκεια: 76'. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ίκαρος και Δαίδαλος

3
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 76 '
  • Κάρλο Βογέλε

Ο νεαρός Μινώταυρος αιχμαλωτίζεται από τον Θησέα σε έναν μυστικό λαβύρινθο που έφτιαξε ο εφευρέτης Δαίδαλος. Ο Ίκαρος, όμως, γιος του τεχνίτη και φίλος του Μινώταυρου, είναι αποφασισμένος να τον απελευθερώσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγόρια στο ντους": μια προβολή στο κατάμεστο "Ρομάντσο" ανοίγει μια συζήτηση για τη συμπερίληψη στα σχολεία στις σωστές βάσεις

Η βραβευμένη ταινία "Αγόρια στο ντους" είναι καλό να αποτελέσει case study για το πώς εντάσσονται στο σχολείο συζητήσεις σχετικές με θέματα έμφυλης ισότητας και συμπερίληψης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
08/06/2023

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Evia Film Project

Δείτε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις του οικολογικού event που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

"Αγόρια στο Ντους": Δειτε την ταινία στο Cinobo και μείνετε ήσυχοι

Η μικρού μήκους που προκάλεσε ανυπόστατο ηθικό πανικό δεν πρόκειται να βλάψει κανέναν.

Προβολή του επίκαιρου ντοκιμαντέρ "Αστυνομική Βία και Ψυχικό τραύμα"

Ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος φιλοξενεί την παρουσίαση μιας σημαντικής ταινίας γύρω από τις συνέπειες της καταστολής.

Ο Σπύρος Ιακωβίδης ρίχνει κωμικό "Black Stone" στο ελληνικό σινεμά

Μια κωμωδία-έκπληξη γύρω από μια εξαφάνιση, μια Ελληνίδα μάνα και έναν Αφροέλληνα ταξιτζή είναι αφορμή για τη συζήτησή μας με τον ταλαντούχο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη.

Black Stone

Εύστοχη, καλογραμμένη και αστεία σάτιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας, με μια ανεπανάληπτη ερμηνεία από την Ελένη Κοκκίδου. Βραβείο νεότητας και κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, εφτά υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ακαδημίας.

Ένα Όμορφο Πρωινό

Βραβευμένο στις Κάννες δράμα, ελαφρύ, τρυφερό και ανεπιτήδευτο. Χωρίς να υψώσει φωνή, αναρωτιέται συγκινητικά πάνω στην απώλεια, την αγάπη, τη δέσμευση και το πέρασμα του χρόνου.