Τα Κορδόνια

2

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

ta_kordonia_kritiki

Θέλοντας να επιβεβαιώσει το διαχρονικό "ούτε με εσένα ούτε χωρίς εσένα" από τη "Γυναίκα της Διπλανής Πόρτας" του Φρανσουά Τριφό –όχι όμως για τις ερωτικές, αλλά για τις οικογενειακες σχέσεις– ο Ντανιέλε Λουκέτι ("Ο Αδελφός μου Είναι Μοναχοπαίδι") εισβάλλει στη ζωή ενός ζευγαριού με δύο μικρά παιδιά. Η σχέση του θα περάσει μια μεγάλη, φαινομενικά αξεπέραστη κρίση, όταν εκείνος θα της ανακοινώσει ξαφνικά ότι μπορεί να είναι ερωτευμένος με μιαν άλλη γυναίκα, αλλά τρεις δεκαετίες μετά οι δυο τους συνεχίζουν να είναι μαζί. Τι έχει μεσολαβήσει εν τω μεταξύ;

Ανατέμνοντας τους περίπλοκους, αντιφατικούς οικογενειακούς δεσμούς και συμβιβασμούς, ο Λουκέτι δεν καταφέρνει να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες του. Οι πρωταγωνιστικές ερμηνείες, ειδικά των Άλμπα Ρορβάχερ και Σίλβιο Ορλάντο, τον βοηθούν να στήσει χαρακτήρες, οι λεπτομέρειες μιας κοινότοπης γαμήλιας καθημερινότητας είναι απόλυτα εύστοχες, η εικόνα του μεγάλου κινηματογραφικού καμβά, όμως, είναι λιγάκι θολή κι όχι απόλυτα πειστική – ειδικά στα έντονα δραματικά ξεσπάσματά της, που μοιάζουν υπερβολικά και προκατασκευασμένα.

Ιταλία, Γαλλία. 2020. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Κορδόνια

Laci / The Ties
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ντάνιελε Λουκέτι

Παντρεμένοι με δύο μικρά παιδιά, η Βάντα και ο Άλντο βιώνουν μια μεγάλη κρίση στη σχέση τους, όταν εκείνος της ανακοινώνει ότι μπορεί να είναι ερωτευμένος με μιαν άλλη. Τρεις δεκαετίες μετά, οι δυο τους συνεχίζουν να είναι μαζί. Τι έχει μεσολαβήσει εν τω μεταξύ;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι "ψαγμένες" ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Οι σινεφίλ και arthouse παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 26/11.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/11/2025

Το Ethnofest είναι και πάλι εδώ!

Η 16η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει με αφιέρωμα στην εκτός σχεδίου Ελλάδα και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τις νέες ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους της Αθήνας.

Πού θα δεις όλες τις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη

Λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας του ταινίας, όλη η φιλμογραφία του Γιάννη Οικονομίδη αποκλειστικά στο cinobo.com

Ξεκινάει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Μπαίνοντας δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία του, το πετυχημένο σινε-event της Καλαμάτας σηκώνει αυλαία και από τις 21 έως τις 30/11 παρουσιάζει ένα διευρυμένο πρόγραμμα 108 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αλλά και ένα πλούσιο καλειδοσκόπιο παράλληλων δράσεων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/11)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χλίνουρ Πάλμασον έκανε μια ταινία για την "Αγάπη που Απομένει"

Μιλήσαμε με τον διακεκριμένο Ισλανδό δημιουργό που σκηνοθετεί ένα βραδυφλεγές οικογενειακό δράμα με φόντο τα επιβλητικά τοπία του απομακρυσμένου νησιού.