Το Μαύρο Κουτί

2

Η χολιγουντιανής κοπής κλασική συνταγή τού «γύρω γύρω όλοι οι συνωμότες και στη μέση ο ήρωάς μας» προσαρμόζεται με αφηγηματικό νεύρο, αλλά λίγη φαντασία, σε hi-tech σινε-περιβάλλον.

To_mavro_kouti

Ξεκινώντας με το αιματοβαμμένο "Captifs" (2010), ο Γιαν Γκοζλάν επέδειξε πολύ πιο κομψές δυνατότητες στο πολανσκικό θρίλερ "Ο Συγγραφέας" (2015) με τον Πιέρ Νινέ. Παραμένοντας στο ίδιο μονοπάτι, περνά τώρα στην πιο δοκιμασμένη και καθαρή θριλερική φόρμα τού "γύρω γύρω όλοι οι συνωμότες και στη μέση ο ήρωάς μας", προσαρμοσμένη σε hi-tech σινε-περιβάλλον.  


Έτσι, ο αγαπημένος του Νινέ υποδύεται εδώ τον νεαρό Ματιέ, έναν ταλαντούχο ειδικό της γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων. Όταν ο επικεφαλής του τμήματός του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αναλαμβάνει υπεύθυνος της έρευνας ενός πολύνεκρου περιστατικού, τα αίτια του οποίου μοιάζουν να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο πιστεύουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.


Η συνταγή φορτώνεται με όλες τις απαραίτητες συμπτώσεις, μια από τις οποίες θέλει τη σύζυγο του Ματιέ να δουλεύει σε ένα κρίσιμο για την έρευνα τομέα της αεροπλοΐας, χειριζόμενη το υλικό της με αφηγηματικό νεύρο, αλλά λίγη φαντασία. Το σταθερό μοτίβο παραμένει το "όλα είναι μια μεγάλη πλεκτάνη ή όχι; Αλλά μάλλον ναι. Ή μήπως πάλι όχι;". Αχ, να μπορούσα να μαντέψω…

Γαλλία, Βέλγιο. 2021. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μαύρο Κουτί

Boite Noire / Black Box
2
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 129 '
  • Γιάν Γκοζλάν

Ο Ματιέ Βασέρ είναι ένας ταλαντούχος ειδικός της γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων. Αναλαμβάνει υπεύθυνος της έρευνας ενός πολύνεκρου περιστατικού, τα αίτια του οποίου φαίνεται να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο πιστεύουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.