Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου

2

Στα χνάρια της «Βαϊάνα», άλλη μία ανήλικη γενναία ιθαγενής ακολουθεί το γνωστό σινε-δρομολόγιο και οδηγεί ένα ανάλαφρα περιπετειώδες animation στην εύπεπτη οικολογική αλληγορία.

Ainbo

Στα βήματα της μοδάτης πολιτικής ορθότητας, αλλά και των πιο επίκαιρων κινηματογραφικών θεματικών, οι θηλυκές ηρωίδες των κινουμένων σχεδίων αυξάνονται παράλληλα με τις οικολογικές (και αντιτράστ) ανησυχίες. Η ντισνεϊκή "Βαϊάνα", μάλιστα, παρέδωσε με επιτυχία τα αφηγηματικά ηνία σε μια ανήλικη ιθαγενή της Πολυνησίας, δίνοντας ιδέες και στο γερμανο-περουβιανό δίδυμο των Ρίχαρντ Κλάους και Χοσέ Ζελάδα για κάτι λατινοαμερικανικά παρόμοιο.


Στα βάθη του Αμαζονίου, λοιπόν, η φυλή της 13χρονης Άινμπο κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την κατάρα του Γιακουρούνα. Τόσο ο σοφός άρχοντάς της όσο και η κόρη του Ζούμι, φίλη της Άιμπο που αναλαμβάνει επικεφαλής της φυλής, δεν βρίσκουν τρόπο να την αντιμετωπίσουν. Έτσι, η μικρή Ινδιάνα θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στη ζούγκλα με συντρόφους το αδέξιο δίδυμο του αρμαντίλο Ντίλο και του τάπιρου Βάκα. Θα κινδυνεύσουν πολλές φορές, θα γελάσουν άλλες τόσες και θα έρθουν αντιμέτωποι με το κακό πνεύμα της κατάρας (και της βιομηχανικής εξόρυξης), ακολουθώντας το γνωστό σινε-δρομολόγιο που οδηγεί ένα ανάλαφρα περιπετειώδες animation στην εύπεπτη οικολογική αλληγορία.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Περού, Ολλανδία, ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου

Ainbo: Spirit of the Amazon
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 85 '
  • Χοσέ Ζελάντα

Στα βάθη του Αμαζονίου, η φυλή της 13χρονης Άινμπο κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την κατάρα του Γιακουρούνα. Για να τη σώσει, η μικρή Ινδιάνα θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι με συντρόφους το αδέξιο δίδυμο του αρμαντίλο Ντίλο και του τάπιρου Βάκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.