Η Χαμένη Πόλη

1,5

Κωμική εξωτική περιπέτεια, που θέλει να μιμηθεί τη χάρη του «Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι» και ξεκινάει πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει. Λίγο μετά την εμφάνιση του Μπραντ Πιτ, όμως, ξεμένει από σεναριακές ιδέες και νόστιμα αστεία.

H_Xameni_Poli

Οι επιτυχημένες χολιγουντιανές κωμικές περιπέτειες στη ζούγκλα δεν είναι πολλές και όταν σ’ αυτές εμπλέκεται μια συγγραφέας ρομαντικών ιστοριών, δεν θυμόμαστε παρά το "Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι" (1984) του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Την απολαυστική συνταγή του προσπαθεί, λοιπόν, να μιμηθεί αυτή η "Χαμένη Πόλη", η οποία ξεκινάει με ένα ταιριαστό καστ και μια οριακά πιστευτή ιδέα: Η συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών Λορέτα Σέιτζ απάγεται από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.


Οι ατάκες της Λορέτα και οι γκάφες του Άλαν αφήνουν υποσχέσεις για μια διασκεδαστική συνέχεια, τις οποίες ενισχύει η παρωδιακή εμφάνιση του Μπραντ Πιτ ως κομάντο με (εσωτερικές) φιλοσοφικές ανησυχίες. Κι όμως, όλες τους προσγειώνονται γρήγορα με τα μούτρα στα πιο τετριμμένα κλισέ, για την αξιοποίηση των οποίων επιστρατεύτηκαν τέσσερις σεναριογράφοι.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Η Χαμένη Πόλη

The Lost City
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 112 '
  • Άαρον Νι

Μια συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών απάγεται από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού

Πρωτότυπη, σεναριακά ιδιοφυής και σκηνοθετικά αξεπέραστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/07/2024

Τίγρης

Καλοστημένο, χαμηλότονο ψυχογράφημα, το οποίο, ωστόσο, χρησιμοποιεί προφανείς συμβολισμούς και μια αφήγηση που θα λειτουργούσε καλύτερα ως μικρού μήκους.

Ουγκέτσου Μονογκατάρι

Ένα ονειρώδες λαϊκό παραμύθι, όπου ο βίαιος ρεαλισμός αναμειγνύεται με τη μεταφυσική ποίηση και τα φαντάσματα του ασυνείδητου, μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Μητρικό Ένστικτο

Ούτε camp, ούτε πειστικά αγωνιώδες μελόδραμα που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του και αφήνει τις οσκαρικές πρωταγωνίστριές του να "κουβαλήσουν" ένα ξέπνοο σενάριο.

Η Κάτια Γκουλιώνη κατά λάθος σε φέρετρο στο teaser του Νόμου του Μέρφυ

Μια παρεξήγηση βρίσκει εγκλωβισμένη την πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή.

Χρυσό Λέοντα διεκδικεί η βιογραφία της Κάλλας με την Αντζελίνα Τζολί

Το "Maria" του Πάμπλο Λαραΐν που αφορά τη θρυλική σοπράνο διαγωνίζεται στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και Αλέξανδρος Αβρανάς στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Οι δύο διακεκριμένοι δημιουργοί παρουσιάζουν στη Μόστρα της νέες ταινίες τους.