Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Γάζα, Αγάπη μου

3

Γλυκιά, ρεαλιστική και αισιόδοξη δραμεντί… επιβίωσης, στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκει με αβίαστο χιούμορ απαντήσεις σε κάθε σκληρό ερώτημα που της βάζει η πραγματικότητα.

Gaza_agapi_mou

Η δεύτερη ταινία των αδελφών Νάσερ ("Dégradé") είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει ο τίτλος της. Μια ερωτική ιστορία με δευτεραγωνίστρια τη Γάζα, οι κάτοικοι της οποίας είναι παγιδευμένοι σε μια καθημερινότητα γεμάτη εμπόδια: εθνοτικά, γλωσσικά, θρησκευτικά, πολιτικά, στρατιωτικά και, φυσικά, κοινωνικά. Σαν να μην του έφταναν όμως όλα αυτά, ο 65χρονος ψαράς Ίσα έχει έναν επιπλέον καημό. Είναι ερωτευμένος με τη Σιχάμ, η οποία δουλεύει ως μοδίστρα στην αγορά. Προετοιμάζοντας τη στρατηγική προσέγγισής της, ένα βράδυ θα πιάσει στα δίχτυα του ένα αρχαίο άγαλμα, κάτι που θα τον βάλει σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες.

Το μπλέξιμο του Ίσα έχει την κωμικοτραγική χάρη μιας γλυκιάς, ρεαλιστικής και αισιόδοξης δραμεντί… επιβίωσης, στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκει απαντήσεις σε κάθε σκληρό ερώτημα που της βάζει η πραγματικότητα. Οι Νάσερ τις ξετρυπώνουν με οδηγό το αβίαστο χιούμορ κι έναν απολαυστικό Σαλίμ Ντάου (ο Αλ-Φαγιέντ του τηλεοπτικού "Στέμματος"), ο χαρακτήρας του οποίου μαθαίνει να ελίσσεται ξεκαρδιστικά ανάμεσα στα (φαλλικά) σύμβολα κάθε εξουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Γάζα, Αγάπη μου

Gaza, mon Amour
3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 87 '
  • Τάρζαν Νάσερ

Ο 65χρονος Παλαιστίνιος ψαράς Ίσα είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, η οποία δουλεύει ως μοδίστρα στην αγορά. Προετοιμάζοντας τη στρατηγική προσέγγισής της, ένα βράδυ θα πιάσει στα δίχτυα του ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα, κάτι που θα τον βάλει σε απρόσμενους μπελάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/05/2022

Ίκαρος και Δαίδαλος

Αξιοπρόσεκτη διασκευή του γνωστού αρχαίου μύθου, με καλοδουλεμένες μοντέρνες πινελιές και αφηγηματική φρεσκάδα, παρά τη σχηματική απεικόνιση ορισμένων χαρακτήρων.

Οι 5 κανόνες του "Top Gun: Maverick"

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου σίκουελ αποκαλύπτουμε τους απαράβατους κώδικες των γυρισμάτων της αεροπορικής περιπέτειας με τον Τομ Κρουζ.

Στα ρομαντικά "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση

Συζητάμε με τον ανερχόμενο ταλαντούχο σκηνοθέτη, που βάζει την υπογραφή του στην ελληνική ταινία-έκπληξη της χρονιάς, ένα μελαγχολικό road movie με πρωταγωνιστές τους Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και ένα… κουτί με μυστηριώδες περιεχόμενο.

Μαγνητικά Πεδία

Ο Τζιμ Τζάρμους συνταξιδεύει με τον Σταύρο Τσιώλη σε ένα χειροποίητο, low budget road movie με προορισμό όλα τα ανέκφραστα συναισθήματα.

Νίτραμ

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες για ένα ψυχολογικό θρίλερ υπόγειας έντασης και καλοσχεδιασμένου σασπένς.

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.