Γάζα, Αγάπη μου

3

Γλυκιά, ρεαλιστική και αισιόδοξη δραμεντί… επιβίωσης, στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκει με αβίαστο χιούμορ απαντήσεις σε κάθε σκληρό ερώτημα που της βάζει η πραγματικότητα.

Gaza_agapi_mou

Η δεύτερη ταινία των αδελφών Νάσερ ("Dégradé") είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει ο τίτλος της. Μια ερωτική ιστορία με δευτεραγωνίστρια τη Γάζα, οι κάτοικοι της οποίας είναι παγιδευμένοι σε μια καθημερινότητα γεμάτη εμπόδια: εθνοτικά, γλωσσικά, θρησκευτικά, πολιτικά, στρατιωτικά και, φυσικά, κοινωνικά. Σαν να μην του έφταναν όμως όλα αυτά, ο 65χρονος ψαράς Ίσα έχει έναν επιπλέον καημό. Είναι ερωτευμένος με τη Σιχάμ, η οποία δουλεύει ως μοδίστρα στην αγορά. Προετοιμάζοντας τη στρατηγική προσέγγισής της, ένα βράδυ θα πιάσει στα δίχτυα του ένα αρχαίο άγαλμα, κάτι που θα τον βάλει σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες.

Το μπλέξιμο του Ίσα έχει την κωμικοτραγική χάρη μιας γλυκιάς, ρεαλιστικής και αισιόδοξης δραμεντί… επιβίωσης, στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκει απαντήσεις σε κάθε σκληρό ερώτημα που της βάζει η πραγματικότητα. Οι Νάσερ τις ξετρυπώνουν με οδηγό το αβίαστο χιούμορ κι έναν απολαυστικό Σαλίμ Ντάου (ο Αλ-Φαγιέντ του τηλεοπτικού "Στέμματος"), ο χαρακτήρας του οποίου μαθαίνει να ελίσσεται ξεκαρδιστικά ανάμεσα στα (φαλλικά) σύμβολα κάθε εξουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Γάζα, Αγάπη μου

Gaza, mon Amour
3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 87 '
  • Τάρζαν Νάσερ

Ο 65χρονος Παλαιστίνιος ψαράς Ίσα είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, η οποία δουλεύει ως μοδίστρα στην αγορά. Προετοιμάζοντας τη στρατηγική προσέγγισής της, ένα βράδυ θα πιάσει στα δίχτυα του ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα, κάτι που θα τον βάλει σε απρόσμενους μπελάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Η πραγματικότητα των social media κριτικάρεται εύστοχα μέσα από μια μοντέρνα, anime διασκευή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους θεατές.

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.