Γάζα, Αγάπη μου

3

Γλυκιά, ρεαλιστική και αισιόδοξη δραμεντί… επιβίωσης, στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκει με αβίαστο χιούμορ απαντήσεις σε κάθε σκληρό ερώτημα που της βάζει η πραγματικότητα.

Gaza_agapi_mou

Η δεύτερη ταινία των αδελφών Νάσερ ("Dégradé") είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει ο τίτλος της. Μια ερωτική ιστορία με δευτεραγωνίστρια τη Γάζα, οι κάτοικοι της οποίας είναι παγιδευμένοι σε μια καθημερινότητα γεμάτη εμπόδια: εθνοτικά, γλωσσικά, θρησκευτικά, πολιτικά, στρατιωτικά και, φυσικά, κοινωνικά. Σαν να μην του έφταναν όμως όλα αυτά, ο 65χρονος ψαράς Ίσα έχει έναν επιπλέον καημό. Είναι ερωτευμένος με τη Σιχάμ, η οποία δουλεύει ως μοδίστρα στην αγορά. Προετοιμάζοντας τη στρατηγική προσέγγισής της, ένα βράδυ θα πιάσει στα δίχτυα του ένα αρχαίο άγαλμα, κάτι που θα τον βάλει σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες.

Το μπλέξιμο του Ίσα έχει την κωμικοτραγική χάρη μιας γλυκιάς, ρεαλιστικής και αισιόδοξης δραμεντί… επιβίωσης, στην οποία η ανθρώπινη επικοινωνία βρίσκει απαντήσεις σε κάθε σκληρό ερώτημα που της βάζει η πραγματικότητα. Οι Νάσερ τις ξετρυπώνουν με οδηγό το αβίαστο χιούμορ κι έναν απολαυστικό Σαλίμ Ντάου (ο Αλ-Φαγιέντ του τηλεοπτικού "Στέμματος"), ο χαρακτήρας του οποίου μαθαίνει να ελίσσεται ξεκαρδιστικά ανάμεσα στα (φαλλικά) σύμβολα κάθε εξουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Γάζα, Αγάπη μου

Gaza, mon Amour
3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 87 '
  • Τάρζαν Νάσερ

Ο 65χρονος Παλαιστίνιος ψαράς Ίσα είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, η οποία δουλεύει ως μοδίστρα στην αγορά. Προετοιμάζοντας τη στρατηγική προσέγγισής της, ένα βράδυ θα πιάσει στα δίχτυα του ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα, κάτι που θα τον βάλει σε απρόσμενους μπελάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.