Σχέδιο Διάσωσης

2

Μια πολλά υποσχόμενη ιδέα αναπτύσσεται με φρεσκάδα, χάνει όμως σταδιακά τη δυναμική και το χιούμορ της, για να καταλήξει σε μια προκάτ διδακτική περιπέτεια για το προεφηβικό κοινό.

Sxedio_diasosis

Ξέρετε τα φλάμελ; Φυσικά και όχι, καθώς τα μικρά τριχωτά ζωάκια με μια στρογγυλή τρύπα στη μέση του κορμιού τους ζούσαν (κινηματογραφικά πάντα) τον 19ο αιώνα στα νησιά Γκαλαπάγκος. Αλλά τα δυο πιο άτακτα από τη φυλή τους θα πέσουν μέσα σε ένα μαγικό φυτό και θα ταξιδέψουν στο χρόνο, φτάνοντας στη σύγχρονη Σαγκάη. Εκεί θα διαπιστώσουν έκπληκτα πως το είδος τους έχει προ πολλού εξαφανιστεί, μια πολλά υποσχόμενη σεναριακή ιδέα η οποία αναπτύσσεται από τον Ντέιβιντ Σίλβερμαν ("Μπαμπούλας Α.Ε.", "The Simpsons: Η Ταινία") με τέμπο και φρεσκάδα. Χωρίς όμως αφηγηματική αντοχή, χάνει σταδιακά τη δυναμική και το χιούμορ της, για να καταλήξει σε μια προκάτ διδακτική περιπέτεια για το προεφηβικό κοινό.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Κίνα. 2021. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Σχέδιο Διάσωσης

Extinct
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ρέιμοντ Πέρσι

Δύο φλάμελ, μικρά τριχωτά ζωάκια που ζούσαν τον 19ο αιώνα στα νησιά Γκαλαπάγκος, ταξιδεύουν στο χρόνο και προσγειώνονται στη σύγχρονη Σαγκάη, για να διαπιστώσουν πως το είδος τους έχει προ πολλού εξαφανιστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.

Οι Πέντε Διάβολοι

Καθώς ένας απαγορευμένος έρωτας συναντά μια ιστορία ενηλικίωσης, ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται ευρηματικά σε μια τόσο επώδυνη όσο και τρυφερή ονειρική φαντασία.