Οδηγός Cinema

Φευγαλέα Σπουργίτια
2

Ανήλικη περιπέτεια, χιουμοριστικό παραμύθι και κοινωνική καταγγελία προσπαθούν να βρουν ισορροπία στο εσωτερικό ενός αφελούς, μα φροντισμένου ως παραγωγή δράματος φολκλορικής −λίγος νεορεαλισμός, λίγο Bollywood– συνταγής.

Φευγαλέα Σπουργίτια

Η απαγωγή μικρών παιδιών για εργατική εκμετάλλευση είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για τη σύγχρονη Ινδία. Τα «Φευγαλέα Σπουργίτια» επιχειρούν να το αναδείξουν μέσα από ένα αφελές, μα φροντισμένο ως παραγωγή δράμα φολκλορικής −λίγος νεορεαλισμός, λίγο Bollywood– συνταγής. Ένας τραγουδιστός μύθος για ένα σπουργίτι το οποίο απευθύνεται σε γη και ουρανό για να βρει βοήθεια εμπνέει την οδύσσεια της μικρής Τζάλκι, η οποία αρνείται να αποχωριστεί τον εφτάχρονο αδελφό της, Μπαμπού. Όταν λοιπόν οι γονείς τους τον στέλνουν μακριά από το χωριό τους για να δουλέψει, υπό την επιτήρηση ενός απατεώνα γυρολόγου, εκείνη τον ακολουθεί ως τη χαοτική μεγαλούπολη για να τον φέρει πίσω. Θα τα καταφέρει, ως ατρόμητη ηρωίδα αρχικά μιας ανήλικης περιπέτειας, κατόπιν ενός χιουμοριστικού παραμυθιού και, τέλος, μιας ηχηρής κοινωνικής καταγγελίας.

Ινδία. 2019. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ENORAMA.

Περισσότερες πληροφορίες

Φευγαλέα Σπουργίτια

Jhalki
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 104 '

Όντας σε οικονομική ανάγκη, οι γονείς του εφτάχρονου Μπαμπού τον στέλνουν μακριά από το χωριό τους για να δουλέψει και να επιβιώσει, υπό την επιτήρηση ενός απατεώνα γυρολόγου. Η λίγο μεγάλη του αδελφή Τζάλκι, όμως, τον ακολουθεί σ’ ένα μακρινό ταξίδι στη χαοτική μεγαλούπολη, όπου τον αναζητά για να τον φέρει πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σκηνές Από Ένα Γάμο

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για την κινηματογραφική εκδοχή μιας τηλεοπτικής μίνι σειράς, στην οποία ο Μπέργκμαν αποδομεί επώδυνα την κοινωνική αυταπάτη του "ευτυχισμένου γάμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2022

Έρημη Χώρα

Ελεγειακό τέμπο, στεγνή, λιτή αφήγηση, αίσθηση υπαρξιακού θρίλερ: με το μελαγχολικά μεγαλόπρεπο στιλ ενός Μπέλα Ταρ, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπαχραμί αποχαιρετά πικρά έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που συμπαρασύρει ανθρώπους, ελπίδες και αξίες.

Latin Noir

Τηλεοπτικής λογικής, διεξοδική και εμπεριστατωμένη (ιστορικά και πολιτικοκοινωνικά) λογοτεχνική ανάλυση του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος της Νότιας Αμερικής.

"Scream" εναντίον "Spider-man". Τι είδαν οι Αμερικανοί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;

Μετά από ένα μήνα στην κορυφή του box office, το "Spider-man: No Way Home" υποκλίθηκε στην αιματοβαμμένη επιστροφή του Ghostface.

Το "Scream" τρόμαξε για τα καλά τους Έλληνες θεατές

Με 20.697 εισιτήρια το προηγούμενο τετραήμερο (13-16/1) το πολυαναμενόμενο τρομο-σίκουελ ξεπέρασε τον άτρωτο μέχρι τώρα "Spider-man".

Θα δούμε στη χώρα μας την "Τραγωδία του Μάκβεθ";

Η καινούρια ταινία του Τζόελ Κοέν με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον πάει κατευθείαν για Όσκαρ, αλλά δεν έχει (ακόμα;) κινηματογραφική διανομή στην Ελλάδα.

Πράκτορες 355

Κατασκοπική περιπέτεια της σειράς, η οποία αναβαθμίζεται ως (κοσμοπολίτικη) παραγωγή λόγω του θηλυκού all-star cast της.