Οδηγός Cinema

Antlers
2

Οι πολυσήμαντες μεταφορές που απαρτίζουν αυτήν την πειστικά τρομακτική σινε-αλληγορία επιδρούν εν τέλει εις βάρος της, καθώς κουμπώνουν άτσαλα μεταξύ τους.

Antlers

Εάν κανείς αποδομήσει το «Antlers» θα βρει όλα εκείνα τα συστατικά που θα σμίλευαν ένα ικανοποιητικά πληθωρικό αλληγορικό horror. Στην ταινία του Σκοτ Κούπερ («Σκουριασμένη Πόλη») συνυπάρχουν: ένα δια-γενεαλογικό οικογενειακό τραύμα, η πενία της αμερικανικής εργατικής τάξης με φόντο την κρίση των οπιοειδών φαρμάκων, η λευκή ενοχή απέναντι στην καταπίεση των γηγενών και η συστηματική καταστροφή της φύσης.

Ειρωνικά, είναι αυτές οι πολυσήμαντες αναφορές της ταινίας που λειτουργούν εις βάρος της. Διότι απλούστατα ο Κούπερ, ενώ από τη μία πλάθει ένα πειστικά τρομακτικό περιβάλλον, έπειτα κουμπώνει άτσαλα τα περίπλοκα επιμέρους στοιχεία ενός φιλμ, που επιδιώκει, επιπλέον, να αποκτήσει χαρακτήρα μοντέρνου παραμυθιού με τέρατα. Με όρους μύθου, εξάλλου, αναπτύσσεται η ιστορία μιας δασκάλας δημοτικού, η οποία αποφασίζει να βοηθήσει ένα μαθητή της που υποψιάζεται πως έχει κακοποιηθεί. Αγνοεί, όμως, πως πίσω από το αγόρι κρύβεται ένας αρχέγονος μπαμπούλας. Και παρά τον πλούτο των νοημάτων, είναι κρίμα που ο Κούπερ δεν αποδεικνύεται ένας εξίσου δεινός αφηγητής.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Antlers

2
  • Τρόμου
  • 2021
  • Διάρκεια: 99 '

Σε μια μικρή αμερικανική πόλη, μια δασκάλα δημοτικού αποφασίζει να βοηθήσει ένα μαθητή της που υποψιάζεται πως έχει κακοποιηθεί, αγνοώντας πως το αγόρι κρύβει ένα μακάβριο μυστικό που φέρνει σε κίνδυνο όλη την κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το "Belfast" με το βλέμμα του Κένεθ Μπράνα

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θυμάται τα παιδικά χρόνια του στην πρωτεύουσα της Βορείου Ιρλανδίας, τα ταραγμένα χρόνια των late 60s, όταν οι γονείς του πάσχιζαν να αναθρέψουν εκείνον και τον αδερφό του, και έτσι παραδίδει ένα νοσταλγικό ασπρόμαυρο δράμα που πάει "καρφωτά" για πολλά Όσκαρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/01/2022

Αντρέας Φοντάνα: "Εάν το "Αζόρ" ήταν μια ταινία για το Instagram, δεν θα φοβόμουν τίποτα!"

Συναντήσαμε στην Αθήνα το σκηνοθέτη ενός εκ των καλύτερων ντεμπούτων της χρονιάς, στο οποίο ένας Ελβετός τραπεζίτης αναλαμβάνει τις βρώμικες δουλειές της αργεντίνικης δικτατορίας.

Τα must-see του 34ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Μερικά από τα καλύτερα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε στο φεστιβάλ που μόλις ξεκίνησε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (27/1-2/2)

Ανακαλύψτε όλα τα κινηματογραφικά events που μας περιμένουν στις αίθουσες τις επόμενες μέρες.

Disney+ και στην Ελλάδα από το καλοκαίρι

Η αμερικανική streaming πλατφόρμα έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που είναι ήδη διαθέσιμες στη χώρα μας.

Από τον Ντάριο Αρτζέντο στο Νικ Κέιβ: Τα highlights των παράλληλων τμημάτων του 72ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Ρίχνουμε μια ματιά στους τίτλους που προξενούν το μεγαλύτερο εκτός διαγωνιστικού τμήματος ενδιαφέρον στην προσεχή Μπερλινάλε.

Το γυρισμένο στην Ελλάδα "Στα Μαχαίρια" 2 έρχεται το φθινόπωρο

Το σίκουελ της επιτυχημένης σειράς μυστηρίου που διαδραματίζεται και στην Ελλάδα αναμένεται σε μερικούς μήνες στις αίθουσες.