Οδηγός Cinema

Η Οικογένεια Άνταμς 2

2

Η αστεία πλευρά της διαφορετικότητας συνεχίζει να είναι η μόνη που τροφοδοτεί όλες τις χιουμοριστικές στιγμές της ταινίας, φτιαγμένης με συγκρατημένο κέφι και ετοιμοπαράδοτα υλικά.

Η Οικογένεια Άνταμς 2

Η προ διετίας «Οικογένεια Άνταμς» (2019) των Γκρεγκ Τίρναν και Κόνραντ Βέρνον ήταν μια χαριτωμένη αλλά υπερβολικά συγκρατημένη animation διασκευή του σκοτεινά ανατρεπτικού κόμικς του Τσαρλς Άνταμς. Το άνευρο σίκουέλ της, φτιαγμένο με συγκρατημένο κέφι και ετοιμοπαράδοτα υλικά, επιβεβαιώνει τις πολλές ανεκμετάλλευτες προοπτικές του πρωτότυπου υλικού.

Η Οικογένεια Άνταμς 2 - εικόνα 1

Έτσι, όπως και στην πρώτη ταινία, η αστεία πλευρά της διαφορετικότητας συνεχίζει να είναι η μόνη τολμηρή ιδέα η οποία τροφοδοτεί όλες τις χιουμοριστικές στιγμές των νέων περιπετειών της αντισυμβατικής οικογένειας, η συνοχή της οποίας απειλείται από μια ξαφνική επίσκεψη. Αυτή του μυστηριώδους κυρίου Μουστέλα, ο οποίος ανακοινώνει στους Γκόμεζ και Μορτίσια πως η Γουένσντεϊ δεν είναι βιολογικό παιδί των Άνταμς και για να το αποδείξει απαιτεί δείγμα DNA. Θορυβημένος, ο Γκόμεζ αποφασίζει να πάρει εσπευσμένα όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι αναψυχής ανά τις ΗΠΑ με το στοιχειωμένο τροχόσπιτο. Ο κύριος Μουστέλα, όμως, τους ακολουθεί κατά πόδας, λαμβάνοντας οδηγίες από τον πάμπλουτο εφευρέτη Σάιρους Στρέιντζ.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2021. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Οικογένεια Άνταμς 2

The Addams Family 2
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κόνραντ Βέρνον

Θορυβημένος από την επίσκεψη του μυστηριώδους κύριου Μουστέλα, ο οποίος ισχυρίζεται πως η Γουένσντεϊ δεν είναι βιολογικό παιδί των Άνταμς και μπορεί να το αποδείξει, ο Γκόμεζ αποφασίζει να πάρει εσπευσμένα όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι αναψυχής. Ο κύριος Μουστέλα, όμως, τους ακολουθεί κατά πόδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νίτραμ

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες για ένα ψυχολογικό θρίλερ υπόγειας έντασης και καλοσχεδιασμένου σασπένς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Έναρξη του φεστιβάλ Κανών με ζόμπι και Ζελένσκι

Μετά από μια πλήρη ακύρωση και μια χρονιά διστακτικής επανεκκίνησης, η μεγαλύτερη σινε-γιορτή σήκωσε αυλαία με ρεκόρ προσέλευσης, χαλαρή σινεφίλ διάθεση και έναν απρόσμενο καλεσμένο.